Halep’e saldırılar Londra ve Paris’te protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Halep’e saldırılar Londra ve Paris’te protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2016 10:57

İngiltere’nin başkenti Londra ile Fransa’nın başkenti Paris’te Suriye’nin Halep kentindeki insani krize kayıtsız kalınmasını protesto etti.

Haberin Devamı

SURİYE’nin kuzeyinde şiddetli saldırıların hedefi olan Halep’te gün geçtikçe derinleşen insani kriz, Londra’da Başbakanlık konutu önünde protesto edildi. İngiltere’de Af Örgütü, Uluslararası Kurtarma Komitesi, Savaş Çocukları ve Suriye’ye Yardım gibi önde gelen sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen protestoya ülkenin farklı şehirlerinden yüzlerce kişi katıldı. Başbakanlık konutu önünde toplanan protestocular, ellerinde, “Halep’teki çocukları koruyun”, “Halep’teki yeni soykırım”, “Katliamı durdurun”, “Gökyüzünden bomba değil, gıda bırakın” ifadelerinin yer aldığı dövizler taşıdı. Protestocular Halep’teki Suriyeli çocukların durumuna dikkatleri çekmek için yüzlerce oyuncak ayıyı Başbakanlık önündeki Downing Street’e açılan demir kapının önüne bıraktı. 

Haberin Devamı

Ünlü İngiliz oyuncu Carey Mulligan da protestoya katılarak, “Benim de kızım olduğu için, onun böyle durumda kalmış olabileceğini tasavvur edemiyorum. Bu durum daha fazla sesimi çıkarmama ve elimden geleni yapmaya çalışmama neden oluyor. Kızımı yatağına koyduğumda güvenli olduğunu bildiğimde rahatım. Fakat Halep’teki aileler değil. Onlar gece başlarına neler gelebileceğini bilmiyorlar” dedi.

HALEP’E ÖZGÜRLÜK

Benzeri bir protesto da Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlendi. Republique Meydanı’nda toplanan çok sayıda kişi, Suriye rejiminin sivilleri hedef alan bombardımanlarına ve Rusya’ya olan tepkisini dile getirdi. “Özgür Suriye”, “Suçlu Esed ve Rusya” sloganları atan protestocular, ellerinde, “Zorunlu sürgüne hayır”, “Halep’e özgürlük”, “Suriye halkını kurtarın” ,”Vatanımızı terketmeyeceğiz” ifadelerinin yer aldığı dövizler taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!