Halep usulü semsek böreği

Böreğin iç harcı için incecik doğranmış kuru soğanı sıvıyağda 5 dakika kavurun.

Haberin Devamı

6 adet hazır yufka
Sos için;
4 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
İç malzemesi;
1 adet büyük boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 demet yeşil taze soğan
3 demet
taze nane
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (tatlı)
500 gr sert inek peyniri (Suda bekletilip tuzu alınmış olmalı.)


Yine incecik doğranmış yeşil soğanları katıp harlı ateşte 2-3 daha kavurun ve ocaktan alın. Taze nane yapraklarını incecik doğrayarak ilave edin. Toz kırmızı biberi de katıp karıştırın.
Börek harcınız ılık hale gelince beş adet yumurtayı kırıp hızlıca karıştırın. Suda bekleterek tuzunu aldığınız peyniri rendeleyerek ilave edin.
Böreğin sosu için süt, su ve zeytinyağını derin bir kaba koyup tel çırpıcıyla iyice çırpın. Fırın tepsisini sıvıyağla hafifçe yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye gererek serin. Dışarı taşan kısımlarını bıçakla kesip alın ve üzerine koyun. Börek sosundan 4-5 kaşık gezdirin.
İkinci yufkayı yine gererek yayın, taşan kısımlarını bıçakla kesip alın ve yine yufkanın üzerine serin. Börek sosundan 4-5 kaşık daha gezdirin. Bu börekte yufkaları buruşturmadan kullanacağız.
Üçüncü yufkayı da aynı şekilde yerleştirip sosunu da üzerine gezdirin. Hazırladığınız soğanlı naneli içi üzerine yayın. Kalan üç yufkayı da aynı işlemleri uygulayarak tepsiye yerleştirdikten sonra kalan sostan en üstüne de dökün. Keskin bir bıçakla dilimleyin.
Önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında en az 30 dakika pişirin. Çıkarıp dilimleyerek servise sunun.

Haberin Devamı

En güzel ramazan sofrası seçiliyor

Bayılıyorum yemekle ilgili yarışmalara. Yemeğe olan ilgiyi artırıyor, yaratıcı sofralar kurmamızı sağlıyorlar. İşte bu yarışmalardan biri daha... Bu kez ramazan sofraları beğeniye sunuluyor. Metrocity AVM ve Maya Halkla İlişkiler’in birlikte hazırladığı yarışmanın sponsorları Maggi ve Hisar.
Hazırladığınız sofranın fotoğrafını gönderiyorsunuz, jüri üyeleri en güzel sofrayı seçiyor. Gönderinize Maggi ürünlerini kullandığınız bir yemek tarifi eklerseniz, o da ayrıca ödüllendiriliyor.
Birinci olan beş yıldızlı bir otelde bir haftalık tatil kazanacak.
Yarışmaya katılmak isteyenler, 0212 226 48 63 numaralı telefondan bilgi alabilir, yesim@mayahalklailiskiler.net adresine sofralarının fotoğrafını gönderebilir veya Metrocity AVM’nin birinci katına kurulan yarışma alanını ziyaret edebilir.
Yarışmaya son katılım tarihi yarın!

Yazarın Tüm Yazıları