Halep için yardım kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Halep için yardım kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 12:52

Halep için yardım kampanyası

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Burdur merkez ve ilçe adliyeleri ile cezaevlerinden Halep için yardım kampanyası başlatıldı.

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan çatışmalar nedeniyle yaşam şartları zorlaşan ve evlerini terk etmek zorunda bırakılan Suriyeliler için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyayla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, "Büyük insani dramın yaşandığı Halep'te savaş mağduru olanların yardımına koşmak, barınma, beslenme ve sağlık alanındaki ihtiyaçlarını kısmen de olsa karşılamak üzere başlatılan kampanyada herkes gönüllü olarak para yardımı yaptı. Toplanan paralar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hesaplarına yatırıldı. Bu kurum aracığıyla yardıma muhtaç Suriyelilere gönderilecek" dedi.

Halep'te yaşanan insanlık dramına sessiz kalmalarının mümkün olmadığını belirten Doğan, şöyle dedi:

"Suriye'de yaşanan iç savaş sırasında son olarak Halep'te yaşanan savaş ortamında Haleplilerin yaşam şartları iyice zorlaşmış, yaşanan insanlık dramı dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Yaşanan çatışmalar nedeniyle yüzbinlerce insan evlerini terk etmek zorunda kalmıştır. Binlerce insan içlerinde çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere mülteci olabilmek amacıyla başka ülkelere giderken bu yollarda hastalık, açlık ya da denizlerde boğularak vefat etmektedir. Biz de Burdur merkez ve ilçe adliyeleri ile cezaevleri olarak onların yaralarına bir nebze de olsa merhem olabilmek, ihtiyaçlarını kısmen de olsa karşılayabilmek, öncelikle insan olarak bu konudaki duyarlılığımızı ortaya koyabilmek için böyle bir kampanya düzenledik."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!