Hal Hakem Heyeti'nden Ramazan öncesi denetim çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Hal Hakem Heyetinden Ramazan öncesi denetim çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 12:31

Hal Hakem Heyeti'nden Ramazan öncesi denetim çağrısı

Haberin Devamı

ADANA Hal Hakem Heyeti Başkan Vekili Cahit İncefikir, havaların ısınmasıyla birlikte meyve sebze fiyatlarının düşmeye başladığını ancak Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde, denetimlerin artırılarak gıda spekülatörlerine fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.
Adana Ticaret Odası'nda basın açıklaması yapan Cahit İncefikir,  hava sıcaklığının artması ile birlikte seracılık ile açık sebze ve meyve üretiminde ciddi rekolte artışı olduğunu söyledi.  Cahit İncefikir "Bu durum arz talep dengesinin karşılanması açısından memnuniyet verici. Son günlerde domates fiyatlarının hem marketlerde hem de semt pazarlarında düştüğünü görmekteyiz. Bu düşüşün açık tarla ürünlerinin hasadının başlaması ile diğer sebze ve meyvelerde de yaşanacağını söyleyebiliriz" dedi.
Adana Hal Hakem Heyeti olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren İncefikir şöyle konuştu:  
"Tüketicinin güvenilir gıdaya uygun fiyatla erişebilmesi ve üretimde istikrarın sağlanabilmesi için herkese görev düşmektedir. Kutsal Ramazan ayında denetimler artırılarak gıda spekülatörlerine fırsat verilmemelidir. Bu noktada üretimin arttığı bir dönemde tüketicilerimizin de ihtiyaçları kadar alım yapması piyasadaki fiyat dengesi açısından olumlu olacaktır. Ramazan yaklaşırken üretici, hal, pazar ve market fiyatlarını Hal Hakem Heyeti olarak takip etmeye devam edeceğiz. Üreticiden tüketicinin sofrasına gelinceye kadar tüm tarafların sorumlu davranması gerekiyor. Üretici-tüketici fiyatları arasındaki makasın kapanması gerekiyor. Bu makas kapanmadığı için üretici düşük fiyata ürün satarken, tüketiciler de daha pahalıya tüketmek durumunda kalıyor. Hem üreticinin hem de tüketicinin korunması için tarım topraklarının amaç dışı kullanılmasının önüne geçilmelisi gerektiğini ve girdi maliyetlerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz."

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!