Haklısın Daum

CHRİSTOPH Daum, belki bilmiyorsundur, hatırlatayım dedim. Bizim memleket, yıllarca özellikle Almanya'dan gelen eski otomobillerle araba mezarlığına dönmüştü. Sonra bu, futbola sirayet etti. Avrupa'da iş bulamayan teknik adamlar ve futbolcular bizi çarpıp çarpıp gittiler.

Bak Sayın Daum... Sen Almanya'da üçüncü sınıf amatör takımlarda futbol oynarken, ben şu anda senin görev yaptığın 1.Lig'de yıllarca futbol oynadım. Milli Takım formasını da giydim. Sonra da hakemlik yaptım. 5-6 yıl da FIFA kokartını taktım. Özellikle büyüklerden hiçbirini tutmam. Yani senin alıştığın veya yöneticilerinin alıştığı silahşor yazar yorumculardan değilim. Yani Daum, maçları seyrederken hem futbolcu, hem hakem açısından bakarım.

Ayağına basılınca...

Sen diyorsun ki: "Erman Toroğlu'nu susturalım." Ne zaman diyorsun, buna dikkat ettin mi? Teknik olarak ayağına basıldığı zaman. Nobre ve Serhat ceza alanı içinde veya dışında en ufak bir temasta kendilerini yere atacaklar, ceza alanı içinde olursa zaten iş tamam, penaltı. Dışında olursa, elinde Alex gibi bir oyuncu var, serbest vuruşları yarım penaltı gibi kullanıyor. Gelsin rakip ceza alanı içine Servet, Luciano, Tuncay. Kısa boylu süratli oyuncuları da koy santraya, at kafa golünü bitir işi.

Zaten F.Bahçe'nin bu sezon attığı çok gol böyle. Hangi golün hazırlanmış, yapılmış. Yüzde kaçı böyle gelmiş. F.Bahçe seyircisi hangi maçı şöyle "oh" çekerek rahat rahat seyrettiğini hatırlıyor? Elindeki yöneticilerin kurduğu bu kadro ile senin taraftarın şu durumdaki bir G.Saray'dan bile hala tedirgin. "Ya bizi geçerlerse diyorlar..."

Herkesi uyuttun

Hagi'nin elindeki kadroya, paraya ve imkana bak, senin kadrona ve imkanına bak. Başta yöneticilerin, herkesi uyuttun. Şampiyonlar Ligi'nde bir turu bile geçemedin. Sonra da diyorsun ki: "Bazılarına Türkiye Ligi'nin zor bir lig olduğunu anlatmak lazım..." Madem Türkiye Ligi zordu da, o kolay Şampiyonlar Ligi grubundan neden çıkamadın?

Sayın Daum, sence Türkiye Ligi çok zor. Rakibin Trabzon, rakibin G.Saray ve Beşiktaş'ın halleri ortada. Şimdi sen Türkiye Ligi liderisin. Kupa-2'de oynayacağın rakibin Zaragoza, 20 takımlı İspanya Ligi'nin 12'ncisi. Yani bu Zaragoza'yı badem gibi yemen lazım. Ama sen hala transfer istiyorsun.

UEFA'yı almalısın

Sayın Daum, F.Bahçe'yi herkes şampiyon yapar. Gelsene Ankaragücü, Rize, G.Birliği'ne, veya Kayserispor'u ilk üçe soksana. Sen Almanya'da üçüncü sınıf bir amatör takımda oynuyordun. Alsana o takımlardaki futbolcuları ve o oyuncularla F.Bahçe'yi şampiyon yap. Bu F.Bahçe kadrosunun tesisleriyle, seyircisiyle ve kadrosuyla UEFA Kupası'nı alması lazım. Eğer alırsan sana "bravo" derim. Alnından öperim.

Ben senden bir teknik adam olarak beklerdim ki, nasıl hayatındaki o en büyük yanlışı yaptıktan sonra "özür diledin ve bir daha yapmayacağım" dedin. "Ben, böyle hak etmeden penaltı istemiyorum. Ne bana, ne de rakiplerime verilmesin" diyemedin veya diyemiyorsun. En kolay yolu seçiyorsun, "Erman'ı susturun" diyorsun. Susturun ki, bazı şeyleri anlatmasın.

Haklısın Daum. Bizim gibi geri kalmış ülkelere, sizin hem ünlü (!) hem de adam (!) olanlar lazım...
Yazarın Tüm Yazıları