Haklarında dava açılan akademisyenlere destek çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Haklarında dava açılan akademisyenlere destek çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 11:57

Haklarında dava açılan akademisyenlere destek çağrısı

Haberin Devamı

İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA) - MERSİN Emek ve Demokrasi Platformu, bugün yargılanması başlayan akademisyenlere destek çağrısı yaptı.
Eğitim-Sen konferans salonunda düzenlenen toplantıda, haklarında dava açılan 'Barış için akademisyenler' bildirisine imza atan Yrd.Doç.Tolga Tören, yaptığı konuşmada, "Söz konusu davalardan ilki Hakan Mertcan, Mustafa Şener ve Selim Çakmaklı hakkında, 'Cumhurbaşkanına hakaret suçundan dava açıldı. Daha sonra öğretim üyeleri hakan Mertcan, Mustafa Şener, Selim Çakmaklı ile araştırma görevlisi Esin Gülsen hakkında terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlarından Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci bir dava daha açıldı.Bizler de destek için bir arada olacağız" dedi.
Akademisyenlere destek için toplantıya katılan  Mersin Milletvekili CHP'li Aytuğ Atıcı ise şunları söyledi:
"Bizim karşımızda duramıyorlar, duramayacaklar. Bunun korkusunu yaşıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan neden muhalefeti küçümsüyor. MHP'nin başından Bahçeli, CHP'nin başından Kılıçdaroğlu gitmeden Türkiye'den bir şey olmaz. İyi ki varlar, onlar bizim ekmeğimize yağ sürüyor babında şeyler söylüyor. Çünkü bizden korkuyor. Hani mezarlıktan geçerken türkü söylersiniz ya korktuğunuzu belli etmemek için. Bu da aynı. Korkuyor akademisyenlerden, korkuyor kendi karşısındakilerden. İnanın bana çok korkuyor." 

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!