"Hakkımız olmayan bir yenilgi"

Güncelleme Tarihi:

Hakkımız olmayan bir yenilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2013 23:25

Beko Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka'yı 78-76 yenen Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, maçın 3. periyodun dışında dengeli bir mücadeleye sahne olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, zor bir süreçten geçtiklerini, takımın hala yeni şeylere adapte olmaya çalıştığını anlatarak, özetle şunları kaydetti: “3. periyot dışında, doğrusunu isterseniz, dengeli bir maç vardı. İkinci periyotta, çok basit hatalarla, belki Pınar Karşıyaka'nın oyunu kontrol etmesine müsaade ettik. Ama bence daha önemli olan periyot, 3. periyottu. Çok kolay sayılar verdik. İki farklı maç gibi oynandı. 1. devrede onların ribaund üstünlüğünde, ikinci devre de bizim ribaund üstünlüğümüzde geçti. Bizim için zor bir süreç. Çünkü bazı değişiklikler yapıyoruz. Çok fazla değişik bilgiler veriyoruz, oyunculara. Sanıyorum oyundaki tutukluk bundan kaynaklanıyor. Oyuncular yeni şeylere adapte olmaya çalışıyorlar. Oyunun içinde çok fazla düşünerek, hareket ediyorlar. Biraz tecrübe farkı, biraz şansın yardımıyla kazanmayı bildik. Ben ancak savaşan bir takımın sözünü verebilirim, önümüzdeki günler kimin haklı olduğunu ortaya koyacaktır. Ben bu oyunculara kefilim.”

Ufuk Sarıca transfer istedi
Fenerbahçe Ülker ile kora kor bir mücadele yaptıklarını belirten Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise “İyi oynadığımız bir maçı, maalesef son topu değerlendiremeyerek kaybettik. Hakkımız olmayan bir yenilgi aldık” dedi. Sakatlıklar nedeniyle kısıtlı bir kadroyla geldiklerini anlatan Ufuk Sarıca, üst üste 4 maçtır bu akşamki rotasyonla oynuyor olmalarının kendileri adına sıkıntılı olduğunu anlatarak, şöyle konuştu: “Fenerbahçe Ülker hücumlarını adam değişerek, boyalı bölgeyi koruyarak, skorda avantajlı duruma da geçtik. Çok güzel bir zamanda da geçtik. İşler planladığımız gibi gitti ama şans faktörü Fenerbahçe Ülker'in yanındaydı. Son topu değerlendiremeyince, sonuca yansımayan hakkımız olmayan bir yenilgi aldık. Bundan sonra sezon başından bu yana olduğu gibi diğer maçlarımıza bakacağız. Kimseden çekindiğimiz yok, herkesle kafa kafaya oynuyoruz. Bu son topta kaybettiğimiz herhalde 3. maç. Oyuncularımı yürekten kutluyorum 10 numara iş yaptılar.”

Haberin Devamı

Takımıyla daha iyi işler yapabilmeleri için takviyeye ihtiyaçları olduğunu dile getiren Sarıca, “Bundan sonrasında da eğer yönetim ve sponsorumuz bize takviye yaparsa çok daha iyi şeyler yapacağız. Ama yapmadıkları taktirde de sıkıntılı bir dönemin bizi beklediğini, her dakika her gün böyle oynayamayacağımızı da belirtmeden geçmek istemedim” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!