Hakkarili kadınlar meslek öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Hakkarili kadınlar meslek öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 11:27

Hakkarili kadınlar meslek öğreniyor

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA)- HAKKARİ'de Bereket Gençlik Derneği tarafından dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edebirliklerini geliştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği'ne sunulan ve kabul edilen 'Mesleğimle engelleri aşıyorum" projesiyle 50'si kadın 100 kursiyer meslek öğreniyor.

Hakkari'de 6 ay sürecek olan 'Mesleğimle engelleri aşıyorum' projesi kapsamında 100 kişiye el sanatları, sıhhi tesisat, ön muhasebe ve pazarlama dallarında kurslar veriliyor. Yaklayık 2 aydır kursa devam eden kursiyerlerle bir otelde toplantı düzenlendi. Toplantıya proje Koorninatörü Mesut Yıldız, proje eğitmenleri ve kursiyerler katıldı. Proje Koordinatörü Yıldız, projenin amacının sosyal, istihdam edebirliklerini sağlamak olduğunu belirterek, "Buraya gelen kursiyerlerimiz meslek öğreniyor ve bu sayede kendilerine olan güvenleri artıyor" diye konuştu. 

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji bölümü mezunu Hakkarili Nazdar Çetin de kursa gelerek meslek öğrendiğini söyledi. Çetin, "Benim Üniversite mezunu olmam avantajlı. Maalesef bazı arkadaşlarım hiç okumadı. Hakkari’de bu tür projelerin olmasını çok istiyorum. İnsanın kendisinin el emeğinin olması çok farklı bir şeydir. Benim eşim çalışıyor. Maddi açıdan hiçbir gereksinim , ihtiyacım yoktur. Fakat insanın kendi mesleğinin olması, kendi el emeğinin olması çok farklı bir şeydir.Bu proje sayesinde en azında kendi el becerilerimi görebilme şansım oldu" dedi. 

Pazarlama kursuna gelen Baran Aldıran ise,yıllar önce evlerinde dahi çıkamayan kadınların,  bu tür projeler sayesinde  yaşamın her alanında yerini aldığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!