Hakkari'de Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 09:35

Hakkari'de Vali Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma Alay Komutanlığı'na yeni atanan Yarbay Yalçın Baysal, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu'nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti.

Haberin Devamı

Hakkari'de son yıllarda ilk kez geniş katılımlı Türk bayraklı yürüyüş düzenlendi. Valilik binası önünde akşam saat 21.30'da darbeye karşı önce miting, ardından da geniş katılımlı yürüyüş düzenlendi. Cumhurbaşakarı Recep Tayyip Erdoğan posterleri ve Türk bayraklarının asıldığı Valilik binası önündeki 'Darbeye hayır' yürüyüşüne, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak eşi Funda Toprak, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ebubekir Ceylan, İl Jandarma Alay Komutanlağına yeni atanan Yarbay Yalçın Baysal, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, CHP Hakkari il Başkanı Aytekin Karahanlı, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, bazı STK Temsilcileri, muhtarlarla birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Ellerindeki Türk bayrakları ile Valilik binası önünde toplanan kalabalık, sık sık tekbir getirip, 'Darbeye hayır' 'Recep Tayyip Erdoğan', 'İrademe dokunma', 'Darbeye karşı omuz omuza' sloganları attı. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi ve çocuklarının alana gelmesiyle, 'En büyük Vali bizim Vali' tezahüratları yükseldi.

Haberin Devamı

HAKKARİ HALKI HAİN PLANA KARŞI ASLAN GİBİ DURDU'

Kuran-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından Valilik önünde kurulan platforma çıkan Vali Toprak, darbe girişimine karşı büyük direniş gösteren Türkiye'deki halkların bu hain planı bozduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Çocukluğumda Doğu'daki bazı illerde yöre insanını tanımaya başladım. Ancak o süreçte Hakkari'de bir kişiyi bile tanıma fırsatım olmadı. Fakat şu an Vali olarak buradayım , sizlerleyim ve burada görev yaptığım için gurur duyuyorum. Hiç beklenmeyen çok acı bir hadise ile karşı karşıya kaldık. Maalesef her zaman söylediğim ve şimdi de söylemekten gurur duyduğum üzere milletimizin gözbebeği olan TSK'nın içerisinde yuvalanmış kendi kendiliğinde şer haline gelmiş parelel bir yapının karkışmasıyla maalesef darbeyle karşı karşıya kaldık. Fakat bizi sevindiren şu ki; ben tabi Hakkari valisi obduğum için öncelikle Hakkari ile ilgili konuşacağım. Daha neyin ne olduğu belli olmadan, üstümüze daha neyin geleceği belli olmadığı halde o günün akşamı saat 23.30' dan sonra halkımız bir araya gelerek büyük bir cesaretle, büyük bir fedakarlıkla bu hain kalkışmanın karşısında aslanlar gibi durdular."

Haberin Devamı

BU ÜLKEDE BİR DAHA DARBE OLAMAZ'

Vali Toprak, "Bu millet bizimle olduktan sonra kimse bizi eğemez. Tabi 240 tane şehidimiz var. Bunların 173'ü sivil. Hepsine Allah gani gani rahmet eylesin. Fakat büyük bir bedelle beraber bir şey kazandık. Bu ülkede bir daha darbe olamaz. Rusya'da daha önce gerçekleştirilmeye çalışılan darbeyi hepiniz duymuşsunuz. Bizim halkımız bir daha bu darbelere geçit vermeyecek. Bu darbeyi önleyen bir numarılı aktör siz halkımızdır. Halkımız bu uğurda canını verdi ama darbe girişimine geçit vermedi.Bunun yanında Emniyet teşkilatımız gerçekten gözünü kırpmadan buna geçit vermemek için karar aldı ve benim tarafımdan o gece yetlililere bildirildi. Yine TSK içinde kahraman askerimiz, kahraman komutanlarımız şu şerefsiz darbeyi önlediler. Gördüğünüz gibi yanımda kahraman bir Türk subayı bulunuyor. Jandarma komutanımızdır şu anda. Evet en büyük asker bizim yanımızdaki askerdir. İlk andan beri söylüyorum. Bu Mehemetçik kimseye ateş açmaz, silah sıkmaz ve öyle oldu ki paşa seviyesine gelmiş olanlar da dahi hepsi diz çöktü. Türkiye halkı önünde de hepsini rezil eden de bir Binbaşımızdı. Şu anda görüyorum siyasi düşüncesi ne olursa olsun yediden yetmişe herkes bu hain darbeye karşı çıktı. Hakkari ilimizde de bu dik duruş sergilendi" diye konuştu.

Haberin Devamı

REKTÖR İSTİFA SLOGANLARI ATILDI

Konuşmanın ardından kalabalığın içerisinde 20 kişilik bir grup, mitinge katılan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ebubekir Ceylan için "rektör istifa" sloganları attı. Bunun üzerine Vali Toprak koruması aracılığı ile bu tür sloganların atılmaması istedi.

Mitinge katılan Vali Toprak ve alandaki kalabalık daha sonra Hakkari çarşı merkezinde ellerindeki Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı.

BAKMADAN GEÇME!