Hakkari'de ruhsatsız barakalar için yıkım kararı

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride ruhsatsız barakalar için yıkım kararı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2018 14:47

Hakkari'de ruhsatsız barakalar için yıkım kararı

Haberin Devamı

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA) -HAKKARİ Belediyesi, kent merkezinde imar planında olmayan metruk yapı ve ruhsatsız kaçak barakaların kaldırılması için çalışma başlattı.

Hakkari'de imar planına uygun olmayan metruk yapı ve ruhsatsız barakalar için yıkım kararı alındı. Hakkari Belediye Başkanlığı, bu kapsamda Merkez ulu camisi çevresinde bulunan ruhsatsız barakaların yıkılması için çalışma başlattı.Bu kapsamda kent merkezinde 23 baraka kaldırılacak.

Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, ekiplerin çalışma yaptığı bölgede incelemelerde bulundu. Başkan Vekili Epcim,kent merkezinde imara uygun olmayan metruk yapı ve ruhsatsız barakalarla ilgili yıkım kararı aldıklarını belirterek,"Yıllardır Hakkari’de imarı işgal ederek, vatandaşın yoluna, kaldırımına gelişi güzel kurulan, kamu imarını işgal eden ayrıca çevre ve görüntü kirliliğine neden olan ruhsatsız kaçak baraka ve yapıları kaldırmak için önemli bir karar alarak Hakkari’de dönüşümü yaşatıyoruz. Tek kubbeli özelliği ile Hakkari’de ilk olan Ulu cami çevresinde bulunan metruk yapıları, yol sınırlarına ve kaldırımlara kurulan ruhsatsız kaçak baraka ve yapıları yıkıp yerine imara uygun yol, kaldırım, yeşil alan ve sürpriz projeler ile halkın tamamının faydalanacağı hizmetleri yerine getirerek, ulu cami çevresine büyük bir dönüşüm yaşatacağız. Yapılacak bu hizmetler ile ulu cami çevresi şehrin merkezi haline gelecek. Şimdiden Hakkari’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum."dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!