Hakkari'de Kütüphaneler haftası kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride Kütüphaneler haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 13:34

Hakkari'de Kütüphaneler haftası kutlandı

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA)-HAKKARİ'de  "52. Kütüphaneler Haftası" nedeniyle il Kültür ve Turizm Müdürlüğünde  bir program düzenlendi.

İl Kültür Müdürlüğüne bağlı Atatürk Kültür merkezinde gerçekleşen programa, Hakkari Valisi Yakup Canboyak,  Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ebubekir Ceylan, Vali Yardımcıları, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan  Hakkari Kültür ve Turizm Müdürü İrdris Ağacanoğlu,Hakkari'de  kitap okuma alışkanlığının yüksek seviyelere ulaşmasının önemine dikkat çekti. Program ,  konuşmacı  Yazarlar Mustafa Tatçı ve Salih Yalsızuçanlar'ın kütüphaneler haftası önemi  ile ilgili verdikleri konferansla devam edildi. Program , konferans veren yazarların öğrencilere 150'e adet imzalı kitaplarını vermesi  ve kokteyle son buldu. Hakkari Valisi yakup Canbolat, konferansa katılan yazar ve müzisyenlere, birer çiçek ve teşekkür plaketi verirken, Kütüphaneler haftasında en çok ktiap okuyan  bir vatandaş ve 2 öğrenciye ise çeyrek altın hediye edildi. 



FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!