Hakkari'de İsrail’e tepki

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride İsrail’e tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 15:53

İSRAİL'in Gazze'ye yönelik hava saldırısı, Hakkari'de düzenlenen eylemle kınandı.

Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Başkanı Lokman Özdemir’in düzenlediği protesto eylemi Altay Caddesi'nde gerçekleştirildi. Eyleme, DTP’li Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP’liler, KESK, Eğitim-Sen, Büro Emekçileri Sendikası ve SES üyeleri ile bazı lise öğrencileri de katıldı. Yaklaşık bin kişilik grup, tekbir getirip, İsrail aleyhine sloganlar attı, ellerinde, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘İşbirlikçi ABD’, ‘Hakkari uyuma Filistin’e sahip çık’, ‘Filistin halkı yalnız değildir’, ‘Kahrolsun İsrail işbirlikçisi AKP’ yazılı dövizler taşıdı.
Gruba destek olan ve ellerinde dövizlerle kent merkezine yürümek isteyen lise öğrencilerine polis izin vermedi. Basın açıklamasını okuyan DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir, İsrail’in Gazze’ye başlattığı hava operasyonu sonucunda 320 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1400 kişinin de yaralandığını belirterek, şunları söyledi:

“Müslümanım ve İnsanım diyen herkese barış çağrısında bulunuyoruz. Kızılay bölgeye 10 tonluk gıda gönderdiğini söylüyor. Filistin halkının gıdanın dışında barışa ihtiyacı var. İsrail’in bu tutumundan vazgeçmesini sağlamak, İsrail ülkesini uyarmak ihtiyacı var. Bunu herkes bilsin ki şiddetle, operasyonlarla ne barış gelir, ne de kazanım. Bugün kendilerine kutsal savaşı körüklemek amacıyla askeri hahamlar tarafından dile getirilen ve İsrail’in de okullarda ders kitabı olarak okunan, Yeşu’nun kitabı şöyle demektedir. ‘Ele geçirilen ülkelerde halkın kutsal amaçla yok edilmesi ve herkesin erkekler gibi kadınların da, çocukların da, ihtiyarların da kılıçtan geçirilmesi mubahtır’ anlayışı hakim kılınmaya çalışılmaktadır. Bu zihniyete paralel olarak sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da Diyarbakır da kadın da olsa, çocuk da olsa, ihtiyar da olsa fark etmez diyerek şiddeti meşru kılma eğilimindeydi. Filistin topraklarında bir soykırım bir trajedi yaşanmaktadır. Yıllardır İsrail devleti Filistin halkına katliam yapıyor niye hala Türkiye’nin ticari ilişkileri, silah alış verişi bu ülke ile oluyor. Yıllardır Filistin’de, Afganistan da, Irak’ta, Türkiye'de savaş sürmektedir. Bu anlamda bir çağrımız var. Bir barış grubu oluşturulup Türkiye’deki çatışma ve operasyonların durdurulması, Irak, İran ve Afganistan’daki tüm çatışmaların sona erdirilmesi için çaba sarf edilmeli.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!