Hakkari'de deprem ve yangın tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride deprem ve yangın tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 14:49

Hakkari'de deprem ve yangın tatbikatı

Haberin Devamı

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ'de, '01-07 Mart Deprem Haftası' nedeniyle AFAD, UMKE ve itfaiye tarafından 2 okulda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla Hakkari İbn-i Sina Mesleki ve Teknik ile Gazi Mustafa Kemal Anadolu liselerinde yangın ve deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikat, İtfaiye Müdürü Bülent Keskin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Amiri Oktay Kızılkaya, Acil Durum Personel Sorumlusu Muhabbet Özdemir ile okul yöneticileri tarafından izlendi. Senaryonun okunması ile başlayan tatbikatta siren sesinin çalınması ile birlikte öğrenciler ellerinin başının üstüne bırakarak koşarak okulu boşalttı. Bazı görevliler ise bilgisayar ve evrak klasörlerini yanlarına alarak dışarı çıktı. Okulun boşaltılması ile birlikte yangın söndürülerek mevcut yaralılar kurtarıldı. Yardım, yangın tüpü kullanma ve söndürme teknikleri uygulamalı olarak öğrencilere gösterildi. Ayrıca senaryo gereği okul üst katlarında mahsur kalan iki öğrencinin gerçeği aratmayan sahnelerle, İtfaiye ve UMKE tarafından indirme yapılarak kurtarılması ve ilk yardım, taşıma, tahliye gösterilerinin gerçekleştirilmesi de öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Amiri Oktay Kızılkaya, "Öğrencilerimize depremin olduğu ilk anda panik yapmadan bulundukları yerde hayat üçgeni oluşturmalarını ve çök-kapan-tutun pozisyonuna geçmelerini istedik. İlk sarsıntı geçtikten sonra iki dakika içinde okulu tahliye etmelerini sağladık, Bunu da başarıyla uyguladılar. Bilim ve teknolojinin bu kadar geliştiği bir çağda ne yazık ki depremlerin ne zaman olacağı henüz bilinememektedir.O halde bize düşen her duruma karşı her zaman hazırlıklı olmaktır. Afetlere karşı hazır olursak afetlerden kaynaklanan sıkıntıları daha kolay atlatabiliriz."dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!