Hakkari’de bacakları kırılan köpek, İsviçre’de yuva buldu

Güncelleme Tarihi:

Hakkari’de bacakları kırılan köpek, İsviçre’de yuva buldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 11:43

Hakkari’de otomobilin çarpması sonucu bacakları kırılan ve Van Gölü sahilinde fizik tedavi uygulanan ‘Umut’ adlı yavru köpek, sosyal medya üzerinden Türkiye’deki yetkililerle iletişime geçen İsviçre’deki yeni sahibiyle yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

Hakkari’de bir süre önce otomobilin çarptığı 6 aylık sokak köpeği, tedavi amacıyla Bitlis’teki Tatvan Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü. Bacaklarında ve kalçasında kırıklar bulunan yavru köpek ameliyat edildikten sonra Van Gölü’nün Tatvan sahilinde fizik tedavi uygulandı. Adını ‘Umut’ verdikleri köpeğin yoğun tedavi sürecini başarıyla tamamlayan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri, daha sonra sosyal medya üzerinden kendilerine İsviçre’den ulaşan Tamara Gmür ile iletişime geçti.

HAYTAP Temsilcisi Dr. Damla Şahin’in Gmür’e talebinin olumlu karşılandığını bildirmesinin ardından, ‘Umut’, federasyon gönüllüleri aracılığıyla İsviçre’ye getirildi.
Şans eseri yavru köpeğe İsviçre’de yuva bulduklarını belirten HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı avukat Ahmet Şenpolat, “Köpeği Tamara Gmür isimli 40 yaşlarında çocuğu olmayan bir kadın sahiplendi. Kendisi sosyal medya üzerinden köpeği görmüş ve Almanya’daki bir arkadaşının aracılığıyla HAYTAP’a ulaşmış. Bağışçılarımızın katkıları, HAYTAP gönüllüleri ve veteriner arkadaşlarımızın desteğiyle ölmek üzere olan bir canı hayata kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!