Hakkari ve Yüksekova Devlet Hastaneleri 'Anne Dostu Hastene 'ünvanı aldı

Güncelleme Tarihi:

Hakkari ve Yüksekova Devlet Hastaneleri Anne Dostu Hastene ünvanı aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 13:00

Hakkari ve Yüksekova Devlet Hastaneleri 'Anne Dostu Hastene 'ünvanı aldı

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA)-ANNE sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından uygulanan "Anne Dostu Hastane" unvanını almaya hak kazanan Hakkari ve Yüksekova Devlet Hastaneleri'ne sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Hakkâri Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen Anne Dostu Hastane programı sertifika törenine Vali Cüneyit Orhan Toprak, Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan eşi Dr. Funda Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Bahtiyar Ersay, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sağlık Bakanlığı Bakan Danışmanı Ali İmran Turgut, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı Uzmanı Nesrin Pehlivan, THSK Kadın Üreme Sağlığı Daire Başkanı Uz. Dr. Sema Sanioğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Türk , İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara , Hakkâri Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Seda Baştürk , Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ahmet Şen , hastane çalışanları ve kurum müdürleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Vali  Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Funda Toprak, Anne Dostu Hastane ile ilgili bilgi verdi. Toprak, "Hastanemiz olarak Anne Dostu Hastane unvanını almak için başvurumuzu yaptık. Kriterleri yerine getirmek için doktorlarımızdan, ebe ve hemşirelerimize, güvenlik görevlilerine kadar tüm personelimiz özverili ve yoğun çalışmaları sayesinde değerlendirmelerden başarı ile geçilerek Anne Dostu Hastane unvanını almaya hak kazandık." dedi. 

Vali Cüneyit Orhan Toprak ise, sağlık sektöründe doktorundan, ebesine, hemşiresinden, sağlık memuruna kadar bütün branşlardaki çalışanların kutsal bir görev icra ettiklerini söyledi. Vali Toprak, "Hakkari ve Yüksekova Devlet Hastanelerimizdeki doktor ve görevlilerimiz vatandaşlarımıza,  annelerimize, anne adaylarımıza böyle bir hizmet sunmak için gece-gündüz demeden cansiperâne görev yaptılar. Başta Başhekimimiz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterimiz, kadın doğum bölümünde çalışan bütün doktor, hemşire ve ebe arkadaşlarımız bunu vazife edinip hayata geçirmek için çaba gösterdiler.  Bu çabalar her türlü takdire layıktır. Bunun için ben öncelikle onları tebrik ediyor, böyle güzel bir hizmeti halkımıza ve ilimize kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum."diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Anne Dostu Hastane unvanını alan Hakkari ve Yüksekova Devlet Hastanesi yöneticilerine sertifikaları verildi. Pasta kesiminin ardından da Vali Toprak ve beraberindekiler oluşturulan 'Gebe Sınıfı' ve 'Gebe İzleme Odası"nı gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!