Hakkari Valiliği tanıtım kitapları bastırdı

Güncelleme Tarihi:

Hakkari Valiliği tanıtım kitapları bastırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 17:40

Haberin Devamı

HAKKARİ (AA) - Valilik, Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreterliğinin desteğiyle ilin tarihi, kültürü, sanatı, coğrafi konumu, folkloru, mutfağı ve fotoğraflarından oluşan tanıtıma yönelik kitaplar bastırdı.

Basımı gerçekleşen 320 sayfalık yıllıkta, kentin tarihi, coğrafi özellikleri, ilin nüfus ve yerleşme planı, ilin ekonomisi, ilin turizmi, kültürü, mimari ve sanat mirası ile Hakkari'de yetişen alim ve şairlerle ilgili bilgiler yer alıyor.

Valilik bu yıllığın yanı sıra her biri 96 sayfadan oluşan "Hakkari El Sanatları", "Hakkari Folkloru", "Hakkari Turizmi", "Hakkari Mutfağı" ile içinde kentin fotoğrafların yer aldığı 214 sayfalık "Hakkari Albümü" de bastırdı.

Kentin tanıtımıyla ilgili zengin içeriğe sahip olan ve her birinden bin adet basılan kitaplar, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM Başkanlığı, bakanlıklara, 80 il valiliğine, üniversitelere, yazarlara ve turizmle ile ilgili kuruluşlara gönderilecek.

Haberin Devamı

Hakkari tanıtım kitapları aynı zamanda kütüphanelerde ve ülke genelinde organize edilecek olan fuarlarda da tanıtım amaçlı yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!