Son dakika: Sıfır noktasında büyük çatışma! Baskına gelen PKK'lılar ağır darbe alıyor...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Sıfır noktasında büyük çatışma Baskına gelen PKKlılar ağır darbe alıyor...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 12:59

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi’nde Irak sınırında operasyonda olan askerlere PKK’lı teröristler tarafından havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada 1 asker yaralandı. Cedikan ve Samanlı arasındaki bölgede yaşanan çatışmada etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10'a yükseldi.

Haberin Devamı

Bu sabah Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Irak'a sıfır noktasında bulunan Samanlı ve Cedikhan bölgesinde yaşanan çatışmalarda 2'si ağır yaralı toplam 9 terörist etkisiz hale getirildimişti. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10'a yükseldi. Çatışmada 1 asker yaralı.

Samanlı ve Cedikhan bölgesinde operasyonda bulunan güvenlik güçlerine, bugün sabah saatlerinde Irak tarafındaki PKK’lı teröristlerce havan ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. İlk ateşte 1 asker yaralanırken güvenlik güçleri PKK’lı teröristlere anında karşılık verdi.

Çıkan çatışmalarda ilk etapta 6 PKK teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Bölgeye takviye birlikler sevkedilirken, çatışmalar sürüyor. Sınırda konuşlu birliklerden de saldırının yapıldığı bölgeye yoğun top atışı yapıldı. Daha sonra etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2'si ağır yaralı olmak üzere 9'a yükseldi.

Haberin Devamı

ŞİDDETLİ ÇATIŞMA YAŞANDI

Teröristlerin yaptığı saldırı sonrası bölgede yoğun askeri hareketlilik görüldü. Hakkari’deki Fatih Kışlası’ndan alınan özel birlikler çatışma bölgesine helikopterlerle taşınıyor. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, çok sayıda birlikle PKK’lı teröristlere yönelik operasyonun sürdüğünü ve yoğun bir çatışmanın yaşandığını söyledi.

SINIRIN ÖTESİNDEN DE ATEŞ AÇILDI

Güvenlik kaynakları Irak'ın kuzeyi bölgesinden de teröristlerce güvenlik kuvvetlerine yoğun şekilde ateş açıldığını bildirdi.

Son dakika: Sıfır noktasında büyük çatışma Baskına gelen PKKlılar ağır darbe alıyor...
İHA'nın haberine göre çatışma devam ederken, bölgeye sevk edilen ambulansın şoförü de teröristlerce açılan ateş sonucu vurularak yaralandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!