Hakkari il kalsın komisyonundan 'Silahlar sussun' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Hakkari il kalsın komisyonundan Silahlar sussun çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 16:35

Hakkari il kalsın komisyonundan 'Silahlar sussun' çağrısı

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,(DHA) -HAKKARİ'de Sivil Toplum Kuruluşlarının içerisinde yer aldığı 'Hakkari il kalsın komisyonu' adına açıklama yapan Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Hakkari ve Şırnak'ın tekrar il olarak kalmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Şen, son zamanlarda bölgede yaşanan patlamaların bir an önce son bulması için de terör örgütü PKK'ya silahların susması çağrısında bulundu.
Hakkari il kalsın komisyon, Ticaret ve Sanayi Odası'nda bugün basın toplantısı düzenleyerek Hakkari ve Şırnak'ın torba yasa tasarısından çıkarılmasını değerlendirdi. Komisyon adına açıklama yapan Mazlum-Der Şube Başkanı Şen, partilerin tutumuna teşekkür etti. Şen,"Hakkari ve Şırnak illerinin itirazları ve oluşturdukları kamisyonun etkisiyle 4 siyasi partinin uzlaşması neticesinde tasarı torba yasasından çıkartılmıştır. Ne yazık ki, biz Hakkarililer buruk bir sevinç yaşamaktayız. Son günlerde bölgemizde silahlı çatışmalar ve patlamalar meydana gelmekte ve bunun neticesinde birçok insanımız hayatını kaybetmektedir. Hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.Yaralılara da acil şifalar diliyoruz"dedi.
PKK'YA 'SİLAHLARI BIRAKIN ' ÇAĞRISI
Bölgedeki çatışmaların bir an önce son bulması gerektiğini de belirten Şen, "Hakkarililer olarak diyoruz ki; buradan PKK'ya eylemlerini durdurmasını ve çatışmasızlık ilan etmesini talep ediyoruz. Aynı şekilde devletin de buna karşılık daha önce olduğu gibi yeni bir süreç başlatmasını diliyoruz. Herkes çok iyi biliyor ki, bu savaş ilelebet sürdürülemez. Bir an önce herkes sorumluluk almalı ve bu kardeş kavgasına son vermelidir. Nasil ki 15 Temmuz darbe girişimi için tek parça olduysak, nasıl meclisteki tüm partiler bu yanlış tasarıyı geri çekti ise bu kanı durdurmak için de TBMM inisiyatif almalı ve derhal bu şiddet son bulmalıdır. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Meclis Başkanımıza, sayın Başbakanımıza, Adalet ve Kalkınma Partisine, CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, Halkların Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanları sayın Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağa, MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli'ye Hakkari'nin il kalması için gösterdikleri duyarlılık için sonsuz teşekkürlerimi sonuyoruz. Bu konuda büyük çaba sarfeden ünlü sanatçı Yılmaz Errdoğan, Yazar Muhsin Kızalkaya ve bu işte emek veren herkese de ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz"dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!