Hakkari Belediyesi’nden Halka Açık Toplantı

Güncelleme Tarihi:

Hakkari Belediyesi’nden Halka Açık Toplantı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 11:37

HAKKARİ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI HALKA AÇIK TOPLANTI YAPTI

Hakkari Belediyesi halka açık ilk meclis toplantısını kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi.
Belediyelerin her ayın ilk haftasında gerçekleştirdikleri meclis toplantıları kapsamında karar alan Hakkari Belediyesi, bundan sonra yapılacak meclis toplantılarını halka açık yapacak. Belediyenin aldığı kararla beraber ağustos ayının ilk meclis toplantısı kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Hakkari Belediyesi hizmet binasındaki meclis toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, belediye meclis üyeleri, DBP, HDP Hakkari il örgütü, STK’lar, muhtarlar, kent meclisi ve mahalle meclisi temsilcileri katıldı. Belediyenin kent merkezinde yaptığı yol hizmetleri ve imar planı değişikliğinin gündeme alındığı toplantıda konuşan Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, belediye meclisinin aldığı kararla bundan sonra bütün meclis toplantılarını DBP, HDP il örgütü, kentteki STK’lar, muhtarlar, kent meclisi ve mahalle meclisleri temsilcilerinin huzurunda yapacaklarını dile getirdi.
“ŞEFFAF BELEDİYECİLİK İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞACAĞIZ”
Şeffaf belediyecilik ilkeleri doğrultusunda çalışacaklarını belirten Eş Başkan Hatipoğlu, "Özellikle biz siyasi partilerimizle STK’larla, mahalle meclisleriyle birlikte her ay yapacağımız meclis çalışmasına kendilerini de katmak istiyorduk. Sürecin yoğunluğundan kaynaklı maalesef yapamadık. Böyle bir eksikliğe düştük. Öncelikle özür diliyoruz. Ama bundan sonraki süreçte yerel yönetimler olarak bir karara vardık. Yeni bir sayfa açıyoruz. Bizler yerel yönetimler olarak dedik ki; halkın kendi kendini yönetmesi babında halka gidilecek, halka sorulacak, halkın görüş ve önerileri doğrultusunda bir çalışma yönetilecek. Hedefimiz, çıkış noktamız bu olacak. Bizler bir buçuk yıllık süreçte gerçekten bunu başaramadık. Bu konuda öz eleştirimizi veriyoruz. Bununla birlikte bizler bu konuda tekrar bir adım attık, ileri ki süreçte bunun telafisi olacaktır. Bundan sonraki süreçte halkımızın önerilerini, taleplerini dikkate alacağımızı belirterek bu anlamda toplantıya katılan bütün herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından meclis toplantısı devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!