Hakkâri’ye ilk kadın başkan

Güncelleme Tarihi:

Hakkâri’ye ilk kadın başkan
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2014 00:54

HAKKÂRİ’de resmi olmayan sonuçlara göre seçimi BDP’li Dilek Hatipoğlu kazandı. Hakkâri'de seçmenler sağanak yağışa rağmen sabahın erken saatlerinde sandık başına koştu.

Haberin Devamı

Dağgöl Mahallesi’nde bulunan Şehit Selahattin İlköğretim Okulu’nda oyunu kullanan Hatipoğlu, “Barış, özgürlük ve demokrasi kazansın” diyerek seçimin hayırlı olması dileğinde bulundu. Hatipoğlu, bazı oy pusulalarında BDP ambleminin silik olması nedeniyle sandık başkanlarıyla görüşerek, bu konuda seçmenlere yardımcı olmasını istedi. Sandıkların açılmaya başlamasının ardından gelen sonuçları sinevizyondan takip eden BDP’liler, Hatipoğlu’nun resmi olmayan sonuçlara göre kazanmayı garantilemesiyle kutlamalara başladı. Belediye binasının bulunduğu caddeyi trafiğe kapatan partililer, Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekti. Ateş yakan bir grup da Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Hakkâri’nin ilk kadın belediye başkanı olan Hatipoğlu, işletme fakültesi mezunu. Evli ve 2 çocuk annesi olan Muş doğumlu Hatipoğlu, seçimlere BDP’nin kadın kotasıyla girdi.

BDP 10 BELEDİYESİNİ KORUDU

Haberin Devamı

BDP, geçen yerel seçimlerde olduğu gibi yine 10 il belediyesini kazandı. BDP, Bitlis’i ise AK Parti’den aldı. BDP’nin ağır toplarından eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Şanlıurfa’da seçilemedi. Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise Ağrı’da (saat 01.00 itibarı ile) 0.18 puan farkı ile seçildi. BDP’nin Van Belediye Başkanı Kaya dışındaki tüm başkanları da değişmiş oldu. BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olurken, BDP’nin diğer belediye başkanları da şunlar oldu: Bitlis: Hüseyin Olan, Siirt: Tuncer Bakırhan, Tunceli: Mehmet Ali Bul, Van: Bekir Kaya, Batman: Sabri Özdemir, Şırnak: Serhan Kadırhan.

MARDİN’DE AHMET TÜRK KAZANDI

BDP’nin desteklediği ancak bağımsız olarak Mardin’de seçim yarışına katılan Ahmet Türk ipi göğüsledi. Ahmet Türk ,yüzde 53’le en yakın rakibi AK Partili Vejdi Kahraman’ı 18 puan farkla geçti. Türk, yerel seçimlerin Türkiye’nin demokrasisi adına çok önemli olduğunu belirterek, bunu bir referandum olarak değerlendiklerini söyledi. Türkiye’deki değişim ve dönüşüm konusunda genel olarak çok daha önemli bir seçim olduğunu belirten Türk, ”Bu bir referandumdur. Herkesin bir sınavdan geçeceği bir seçimdir. Biz bu ülkede çoğulcu, katılımcı ve demokrasinin gelişimini istiyoruz.” dedi.
Behçet DALMAZ / DHA - ANKARA

Haberin Devamı

Yerel yönetimin güçlü olması demokrasinin kalitesidir

? DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gültan Kışanak, oyunu merkez Kayapınar ilçesindeki Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlköğretim Okulu’nda 1397 nolu sandıkta kullandı. Yerel yönetimlerin demokrasilerin temel taşı olduğunu belirten Kışanak, “Yerel yönetimlerde halkın iradesi ne kadar güçlü yansırsa sandığa ve yerel yönetimler ne kadar güçlü olursa o ülkede demokrasinin kalitesi de o kadar yüksek olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!