Hakkári’de gelenek değiştiren düğün

Güncelleme Tarihi:

Hakkári’de gelenek değiştiren düğün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2005 01:51

Hakkari’deki ‘Piyanişi Aşireti’nin mensubu Çukurca'nın AKP'li Belediye Başkanı Yaşar Turan'ın kızının düğününde beyaz güvercinler uçuruldu, her yere "Silahlara Hayır" yazısı asıldı.

Hakkari’deki ‘Piyanişi Aşireti’nin önde gelen isimlerinden Çukurca Belediye Başkanı AKP’li Yaşar Turan’ın kızı 26 yaşındaki Zuhal ile Van’daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne bağlı Hakkári Meslek Yüksekokulu’nda araştırma görevlisi 30 yaşındaki Hikmet Yaşar’ın düğününde, ‘Silahlara Hayır’ yazıları asılıp, beyaz güvercinler uçuruldu.

Gösterişli takı töreni düzenlenmeyen düğünde, alışılmışın dışında, 2 gün 2 gece boyunca kutlama amacıyla silahla havaya tek el bile ateş açılmadı.

Hikmet Yaşar ile KKTC’deki Lefke Avrupa Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Zuhal Turan, düğün törenlerinde önce barış güvercinleri uçurdu. Damat, bölgede düğünlerin 4 gün sürdüğü halde bunu 2 günle sınırlandırdıklarını söyledi. Yaşar, ‘Silahlara karşıyız. İnsanlar gelenekleri gereği para ve altın takmak için yarışırken, maddi açıdan çok zor duruma düşüyorlardı. Bunu da ortadan kaldırdık’ dedi. Düğünde takı töreni yapılmamasına rağmen geline 4 kilo ağırlığında altın takıldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı düğünde konuşan HakkariValisi Erdoğan Gürbüz, şunlları söyledi: ‘Güvenlik güçleri ve askerlerimiz sağladığı huzur ortamında, şölen havasında düğün yapıyoruz. Değerli dostlarımızın düğününde bulunmaktan son derece onur duyuyorum. Halkımızla halay çektik. Bu halayların devam etmesi lazım’.

Düğünde davetlilere, kesilen 35 koyun ile 4 dananın etinden 6 aşçının pişirdiği kavurma ile 1 ton pirinç pilavı sunuldu. 100’er kilo domates ve salatalık, 50 kilo biber, 5 bin ekmek tüketilirken, 45 garson görev yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!