Hâkime 'esrar' ihracı

Güncelleme Tarihi:

Hâkime esrar ihracı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 00:57

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi tarafından Diyarbakır’da yürütülen uyuşturucu ticareti soruşturması kapsamında tutuklanan hâkim Halil Soğuksu meslekten ihraç edildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’daki soruşturmada ağır ceza hâkimi Halil Soğuksu’nun şüphelilerle telefon görüşmeleri yaptığı tespit edildi. Şüphelilerin dikkat çekmemek için uyuşturucuyu Soğuksu ile batı illerine götürmeyi planladıklarının tespit edilmesi üzerine operasyon yapıldı. Soğuksu’nun kullandığı otomobilde uyuşturucu ele geçirildi. Soğuksu’nun çantasında da uyuşturucu yakalandı. Soğuksu ve 2 şüpheli tutuklandı.

‘MESLEĞİN ONURU...’
HSYK tarafından jet hızıyla açılan soruşturma sonrası müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda Soğuksu meslekten ihraç edildi. İhraç kararı, Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 69. maddesinin son fıkrası uyarınca alındı.

Kanunun 69. maddesinin son fıkrası “Disiplin cezasının uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmese bile mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte görüldüğü takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir” hükmünü içeriyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!