Hakimden adalet dersi

Güncelleme Tarihi:

Hakimden adalet dersi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 00:58

İstanbul’da, arkadaşlarının zorla 1 lirasını alıp bisikletini de bir süre kullanan 2 çocuğa yağma suçundan dava açıldı.

Haberin Devamı

Ümraniye’de 10 Nisan 2014’te, 16 yaşındaki A.A. ve 15 yaşındaki E.Ö., iddiaya göre 14 yaşındaki Y.Y.’nin zorla 1 TL’sini aldı. İki çocuk daha sonra Y.Y.’nin vermek istemediği bisikletini alıp binmeye başladı. Y.Y.’nin babasının gelmesi üzerine bisikleti bırakan çocuklar kaçtı.

Şikâyet üzerine A.A. ve E.Ö. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 149. maddesi gereğince yağma suçundan İstanbul Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Son duruşma 1 Aralık’ta görüldü.

Mahkeme, karar için ara verdi. Bu sırada Mahkeme Başkanı Emin Doğanay, avukatlara 1 liralık zarar karşılanmadığı için iyi hal indirimi yapılamadığını ve ceza 2 yılın üzerinde olduğu için hükmün açıklanmasının geriye bırakılamayacağını, dolayısıyla çocukların cezaevine girebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Doğanay avukatlara, “Sanıkları çağırıp 1 liranın ödenmesini sağlayabilir misiniz” diye sordu. Çocukların avukatı Muhammet Bilal Üzer, “Suçu kabul etmemekle beraber parayı iade etmek istiyoruz” dedi ve cebinden çıkardığı 1 lirayı mübaşire verdi. Mübaşir de 1 lirayı zarf içinde dosyaya koydu.  

Yargılama sonunda çocuklara önce 10’ar yıl hapis cezası verildi. İndirimler sonrasında hükmün ertelenmesine karar verildi. Ayrıca 1 liranın tutanak karşılığı polis tarafından mağdura ulaştırılması kararlaştırıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!