Hâkim esrarengiz notu sordu: Kim bu yiğitler

Güncelleme Tarihi:

Hâkim esrarengiz notu sordu: Kim bu yiğitler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 00:04

Kapatılan TUSKON’un eski başkanı Rızanur Meral, Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davanın dokuzuncu duruşması, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Kavurmacı’ya bir not göstererek, şu soruyu yöneltti: “Ceza İnfaz Kurumu’ndan gelen bir yazı var. Görüş esnasında ailene verilmek üzere verilen eşyalarda küçük bir not bulunmuş. Bu not makinede büyütülerek tespit edilmiş. Notta ‘Bugün yiğitler babama Bank Asya hesabı hakkında soru sorarlarsa, bilmiyorum, çek senettir, ihracattır, otomatik ödemelerdir, kayyum olduğu için bilmiyorum desin’ yazılmış. Neler diyeceksin?” Kavurmacı ise ‘’Ben onu dışarıya göndermeye çalışmadım. Eşyalarımın arasına karışmış. Gizli saklı bir not değil’’ dedi.

Başkan Öztürk’ün ‘’Bu yiğitler nedir?’’ diye sorması üzerine Kavurmacı, ‘’Yiğit avukattır. Yanında bir arkadaşıyla gidip geldiği için babama hatırlatmak için dedim’’ yanıtı verdi. Kavurmacı ayrıca, “İlgisi olmayan kayınpederim Topbaş’ın adı da terör örgütü FETÖ ile yan yana getirilmek için adeta bir fırsat oluşturuldu” dedi.  

BAKMADAN GEÇME!