Hâkim böyle dedi: İddianameyi vermek sakıncalı

Güncelleme Tarihi:

Hâkim böyle dedi: İddianameyi vermek sakıncalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 00:34

FETÖ çatı davasında yargılanan 73 kişiden biri olan eski AK Parti Milletvekili İlhan İşbilen’in avukatı Atilla Kart, ilk duruşmanın 22 Kasım’da yapılması kararlaştırılınca, müvekkiline savunmasını hazırlaması için 29 Eylül’de iddianamenin bir örneğini Sincan F-1 Cezaevi’ndeki İşbilen’e götürdü.

Haberin Devamı

Ancak cezaevi yönetimi, iddianamenin sanık İşbilen’e verilmesi konusunda tereddüt yaşadı ve karar verilmesi için Ankara Batı İnfaz Hâkimliğine başvurdu. Hâkimlik, inceleme sonucunda sanık İşbilen’e iddianamenin bir örneğinin verilmemesine hükmettiği kararında, “Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs etmek suçundan tutuklu İlhan İşbilen’e avukatı tarafından verilmek istenen evrakın, OHAL kararnamesi de nazara alınarak ve hangi amaçla verilmek istendiği belli olmadığından, evrakın tutukluya verilmesinin sakıncalı olduğu anlaşıldığından, 5 cilt halindeki evrakların ilgisine verilmemesine karar verildi” denildi.

Atilla Kart, üst mahkeme olan Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. İtirazı inceleyen Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İnfaz Hakimliğinin verdiği kararının hukuka uygun olduğu gerekçesiyle Kart’ın yaptığı itirazı reddetti. Davanın, 22 Kasım’daki ilk duruşmasında İşbilen, iddianame ve eklerinin kendisine verilmediğine dikkat çekmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!