Hakemler bir yere kadar dayanıyorlar

ÖYLE bir maç seyrettik ki, bir takım normal futbolunu oynuyor, mümkün olduğu kadar rakibe presini yapıyor; ama rakip kalede de çok fazla pozisyon bulamıyor.

Haberin Devamı

Topu kapalı defansta çizgiye taşıyamıyor, verkaç yapmıyor ve şut atmıyor. Bu takım Fenerbahçe.
Diğer takım özel bir antrenman maçına çıkmış gibi, rakibin üstüne gelmesini bekliyor, bir boksör düşünün, yumruklarla yüzünü kapatıyor, dirsekleriyle karnını engelliyor, ama hafif bir yumruk atmak aklına gelmiyor ki, rakip yumruklarını atarken, arka taraflarını çok açık bırakıyor. Bu takımın adı da Kasımpaşa.
Kasımpaşa hep defans yapınca, Fenerbahçeli bütün oyuncular enerjilerini hücumda kullandı. Bundan dolayı da Kasımpaşalılar iki misli defansa enerji harcamaya mecbur kaldı.

KUYT BAL YAPMAYAN ARI

KUSURA bakmasın, Şota gittiği takımlarda başarılı değil. Ben Metin Diyadin’in Kasımpaşa’sını özlüyorum. Fenerbahçe’de iyi futbolcular var. Her yönlü oynayabilirler. Çok varyasyon yapabilirler. Ama onlar da yapamıyor. Sivasspor biraz üstüne gitti ne oldu? Fenerbahçe’nin üzerine çabuk giden her takım pozisyon yakalar. Çünkü sarı lacivertliler hücumu çok düşündükleri için defansta büyük pozisyon hataları yapıyor. Kuyt çok geziyor. Ama bal yapmayan arı. Hala Fenerbahçe’de havasını bulamadı. Gökhan Gönül’ün hücum gücüne diyecek bir şey yok. Ama arkasına atılan her topta Fenerbahçe kalesi tehlike yaşıyor. Arkadaşlarının ona yardım etmesi lazım.

Haberin Devamı

HUYUNDAN VAZGEÇMİYOR

POZİSYONLARA gelince... Kasımpaşa’nın kazandığı penaltıda Mehmet Topal’ın eli fazlaca yukarıda. Çarpsa da penaltı kararı doğru. Fenerbahçe’nin kazandığı penaltıda Yalçın, Webo’yu tutuyor bırakıyor. Ben hakem olsam vermem. Ama İstanbul’da özellikle üç büyüklere karşı oynuyorsun o hareketi yapmayacaksın. Hakemler üç büyüklere bir yere kadar dayanabiliyorlar, bir yerden sonra olmuyor. Aynı hakem Isaakson’un Fenerbahçe ceza sahasında düşmesini es geçiyor. Zekeriya Alp’in kulakları çınlasın. Emre’ye de bir çift lafım var. Demek ki huylu huyundan vazgeçmiyor. Ne derse hikaye. Kameralarda her şey çok net görünüyor.

Yazarın Tüm Yazıları