Hakemi aldatan futbolcu yandı

Güncelleme Tarihi:

Hakemi aldatan futbolcu yandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2015 00:02

FUTBOLUN beşiği olarak görülen İngiltere yeni sezon öncesi mevcut kurallara getirdiği yeni yorumla yeşil sahada devrim yaratmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Yeni uygulamanın en çok tartışılan konularının başında ise hakemi aldatan oyuncular ve kenarda duygularına hakim olamayan teknik direktörler geliyor. Bununla birlikte ofsayt konusunda da yine bir farklılık yaratılacak.
Yeni sezonla birlikte Premier League’de hakemi aldatan oyuncuya verilecek ceza şu şekilde işleyecek:
Bir karşılaşmada rakibine sert bir hareket yapan oyuncu kırmızı kartla oyundan ihraç edilecek.

MAÇ SONU İZLENECEK

Ancak maç sonu pozisyonu kameralardan izleyecek olan hakem, faul yapılan ve rakibinin oyundan atılmasına sebebiyet veren oyuncunun kendisini aldattığına ve kırmızı kartın yanlış olduğuna karar verirse, bu futbolcu 3 maç ceza alacak.

DURMAK DA YETMEZ

Teknik direktörler de kenardaki hareketlerine dikkat etmek zorunda kalacak. Bir hoca kenarda su şişesine ya da kulübeye tekme atarsa sarı kart görecek.
Hakem tarafından uyarılacak olan teknik direktör, ikinci hareketinde ise direk tribüne gönderilecek. Ofsayt konusunda da yeni şartlar uygulanacak. Pasif durumda bulunan oyuncunun topa dokunmasa dahi topa herhangi bir hareketi olursa, top kendisine yakınsa ve en önemlisi de rakibin hareket alanındaysa pozisyon ofsayt olacak.
Benzer bir şekilde, oyuncu ofsayt pozisyonundaysa yerinde sabit bile dursa, kaleci veya rakip oyuncuyu engelliyorsa karar ofsayt olacak.

Haberin Devamı

Hakemi aldatan futbolcu yandı

MUSTAFA ÇULCU: BİZ DE AYNI ÇİZGİYE GELMELİYİZ

FIFA VE UEFA’nın son dönemdeki ortak sloganı “Saygı.” Önce rakibe ve oyuna saygı. Bu futbolun temel prensiplerinin başında geliyor. Bu önlemlerin alınması son derece önemli. Futbolun içindeki bütün figürlerin bunu uygulamak birlikte hareket etmesi gerekiyor. En yakın örneklerden biri Pereira ile Shakhtarlı oyuncular arasında yaşanan sahne. Burada UEFA’nın normlarına uygun bir ihraç oldu.

DAHA FAZLA BEKLE

Alışkanlıklarımız daha abartılı ve kaba olmasına rağmen hakemin kararı bize ters geldi. Bundan sonra Premier League için kriter bu. Bizim de aynı çizgide olmamız gerekiyor. Ofsayt konusuna gelecek olursak o noktada bir kural değişikliği yok. Yorum değişikliği var.
Önceden ne diyordu: Bekle, gör. Şimdi ne diyor: Daha fazla bekle öyle karar ver.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!