Hakeme tepki oyunculara uyarı

Güncelleme Tarihi:

Hakeme tepki oyunculara uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 15:59

Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, müsabakanın 4. hakeminin, maç içinde kendilerini tribüne göndermekle tehdit ettiğini ileri sürerken, 10 kişi kalan rakip karşısında farkı açamamalarına kızdığını söyledi.

Haberin Devamı

İkinci Futbol Ligi Kırmızı grupta şampiyonluk parolası ile yürüyen Ankaragücü, 7. hafta maçında Niğde Belediyespor’u 1-0 yenip 3 puan kazanırken, bu sezon 19 Mayıs Stadı’nda ilk kez kazandı. Liderlik koltuğunu averajla Gümüşhenespor’a bırakan sarı-lacivertliler, sezondaki diğer 3 galibiyetinden ikisini, Afyon’da oynadığı maçlarda, Aydınspor 1923 ve Karşıyaka karşısında alırken, Tokatspor’u da deplasmanda yenmeyi başardı. Ankaragücü Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, karşılaşmanın ilk yarısının bitiş düdüğü ile birlikte sahanın ortasına kadar gidip, hakemlere yönelik itirazlarına açıklık getirdi. Taşdemir, maçın 4. hakemin kendisini tehdit ettiğini ileri sürüp, şunları söyledi:
“4. hakemin ortada hiç bir şey yokken gelip bizi tehdit etmesi hoşumuza gitmedi. Bu nedenle orta hakem ile ilk yarı bitiminde temasa geçip bilgilendirme yaptık. Biz tehdit edilecek, uyarı alınacak hiç bir şey yapmadık. Maç oynanırken, 4. hakem yanımıza gelerek (En ufak bir durumda sizi atarım) dedi. Ben veya bizim kulübede hiç kimse ihtar ya da uyarı alacak bir harekette bulunmadı. Bunları söylediğinde maçın daha 42. dakikası oynanıyordu. Ortada fol yok yumurta yokken (Bu size son uyarım, bir daha uyarmadan atarım) demesine anlam veremedik.” 

Haberin Devamı

MEMNUN OLMADIĞIM DURUMLAR VAR

Maçı kazanmış olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Taşdemir, şöyle devam etti:
“Bu maçın en sevindirici yanı kazanıp, 3 puan almış olmamız. Bu önemli ancak memnun olmadığımız durumlar da oldu. Rahatlıkla farka gidebileceğimiz bir maçta, rakip 10 kişi kalmış oyun bizim lehimize dönmüşken pozisyonları basit şekilde harcamamız kabul edilir değil. Bu durumu, kendi aramızda oturup konuşacağız. Maçta farkı açamayışımızı rehavete bağlıyorum. Kesinlikle, bunları ileride arayacağımız zamanlar olacaktır. Bunu çözmemiz gerekiyor. Dolayısıyla en kızdığım nokta buydu.”

LİDER OLUŞUMUZ BASKIYA YOL AÇTI

Ankaragücü’nün Niğde Belediyespor’u 1-0 yendiği maçta kalesini gole kapatan Emrah Tuncel, karşılaşma sonunda yaptığı açıklamada, galibiyetten ötürü mutlu olduğunu ifade edip, şöyle konuştu:
“Açıkçası takım halinde çok iyi değildik. Büyük camia olmanın gereği, kötü giden bir maçı, bir şekilde kendi lehimize çevirmeyi bildik. Maça çıkarken, liderliğin verdiği bir baskı ve stres yaşadık. Bu baskıdan kurtulup, her maçta daha rahat bir futbol sergilemeli ve daha rahat galibiyetler almalıyız. Bundan sonra galibiyet serimiz devam eder ve umarım play-off’a kalmadan şampiyonluğa uzanırız.”
Kurtardığı iki net pozisyondan ilkinin maçın dönüm noktalarından biri olup olmadığı şeklindeki soruya ise Emrah, “Ben kaleciyim ve kalemi gole kapatmam gerekiyor. Frikikte de top kapattığım köşeye doğru geldi. Eğer tutamasaydım kaleci hatasından golü yiyecektik. Galibiyette katkımın olması kendi adıma sevindirici” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAŞKAN ROTAYI ÇİZDİ

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Niğde Belediye galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, “İyi oynamasak da kazandık. Önemli olan skordu. Üç hedefimiz var. Taraftarın önüne lider çıkmak, ilk yarıyı lider bitirmek, sezon sonununda lider olmak” diye konuştu
Kaybettikleri İnegölspor maçında çok iyi oynamalarına rağmen şanssız bir yenilgi aldıklarını hatırlatan Yiğiner, şunları söyledi:
“Bu kez tam tersi oldu. Takımda bir tutukluk vardı, iyi oynamadık. Zaten izleyenler de bu duruma şaşırdı. Buna rağmen attığımız gol ve kaçırdığı 3-4 pozisyon var. Rakibin 10 kişi kalması bizim için büyük avantaj oldu. Şampiyon olacaksak kötü oynarken bile kazanmayı beleceksin. Lig uzun bir maraton ve yarışın içinde sürekli kalmamız gerekiyor. Seyircisiz oynanan maçlar çok yavan geçiyor. Zaten onların eksikliğini de hissediyoruz. Hem rakip üzerinde baskı kurmaları hem de oyuncularımızı ateşlemeleri adına onlar çok önemli. İnşallah onlarla beraber çok daha iyi maçlar oynayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!