Hakeme rağmen

F.BAHÇE oyunun hemen başında biri Tuncay, diğeri Alex’le olmak üzere iki gol buluyor. İki golde de Erciyes kalecisinin büyük hatası var.

Buraya kadar her şey tamam. Ardından Appiah’la Emre Toraman itişiyor. Pozisyonda daha fazla ısrarcı olan Emre Toraman. Sürekli rakibini tahrik ediyor. Ardından da Appiah, Emre’yi suratından itiyor. Kaldı ki Emre, yere de düşmüyor. Zaten darbe sert değil. Oyun durmuş, hakem başka yere bakıyor.

Emre, Appiah’ı attırmayı kafasına koymuş olacak ki, gidiyor yan hakeme şikayet ediyor. Yan hakem de orta hakemi çağırıyor ve Emre’nin şikayetini olduğu gibi aktarıyor. Herhalde Emre’nin haklı olduğunu söylüyor ki, hakem de Appiah’ı oyundan atıyor. Ardından da oyun çığırından çıkıyor.

Gollere kadar iyi futbol oynayan Fener’in hızı kesiliyor. Bunun bir sebebi de sarı lacivertli oyuncular sürekli olarak darbe yiyor, faule maruz kalıyorlar.

10 kişi kalan bir takım tehlikeli durumlara düşebilir. F.Bahçe çabuk toparlanıyor ve Tümer’in sahneye çıkmasıyla farkı artırıyor. Tümer nefis bir gol atıyor, attırıyor. Ona 3 gol atan Alex eşlik ediyor. Bu gollerle oyun da rahatlıyor.

Seyircinin tepkisi normal

Fenerbahçe seyircisinin Futbol Federasyonu’na tepki göstermesi gayet doğal. Bir hakem düşünün, sahaya programlanmış bir şekilde çıkıyor. Appiah’ı oyundan atıp Fener’i 10 kişi bırakıyor. Alex’e yapılan penaltıyı vermiyor. Böyle programlı hakemlerle lig nasıl gidecek merakediyorum.

Seyirci tepki gösteriyor. Allah’tan küfür yok. 79. dakikada 4-0 öndeki Fenerbahçe Rüştü ile aut atışı kullanacak, hakem sarı kart gösteriyor. Bu nasıl mantıktır? 4-0 galip bir takım, oyunu neden geciktirsin ki...

Fenerbahçeli oyuncular sürekli faule maruz kalıyor, Emre’nin isteğiyle Appiah kırmızı kart görüyor. Vereceksen ikisine de sarı kart göster. Böyle çifte standart olur mu? Rüştü’ye niye sarı kart gösteriyorsun. Tabii ki, böyle bir hakemi görevlendirdiği için federasyona tepki olacak. Ligin ilk maçı, olaya bak. Ortalık birbirine giriyor.

Fenerbahçe’nin golleri, Tuncay, Alex, Tümer ve Murat Hacıoğlu gibi becerikli oyunculardan geldi. Sezonun ilk maçları hep tehlikelidir. Fenerbahçe 60 dakika 10 kişi oynamasına rağmen hırslanıp 6-0 gibi farklı bir skorla kazandı. Semih, çok çalışmasına ve mücadele etmesine rağmen Fenerbahçe’nin santrforu değil. Goller atabilir, ligde iyi işler yapabilir. Ancak, Avrupa’da maç kazandıracak bir oyuncu değil. Alacağın, bel bağlayacağın oyuncu Tümer, Alex, Anelka, Appiah, Tuncay gibi olmalı. Fener’in böyle oyunculara ihtiyacı var.
Yazarın Tüm Yazıları