Hakem suçlu ise Daum'u niye kovdu

Fenerbahçe’de hedef ikinci yarıdaki Trabzonspor maçı. Her konuşma planlı. Aziz Yıldırım açıklama yapıyor. Kaçan şampiyonluğu hakem Yunus Yıldırım’a bağlıyor. O zaman Daum’u niye kovdun, onun suçu neydi?

Haberin Devamı

AZİZ Yıldırım son 5 sezondur 10 kez Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu’na gönderildi. Toplam 21 ay hak mahrumiyeti cezası aldı. 105 bin lira da para cezasına çarptırıldı. Cezaların tamamı federasyonlara ve hakemlere karşı şuç işlemeye yönelikti. 2007 yılında Beşiktaş ile oynanan kupa maçı sonrası hakem Selçuk Dereli’nin soyunma odasını bastı, 1 yıl ceza aldı. Geçen sezon da aynı eylemi Gaziantepspor maçında Kuddusi Müftüoğlu’na yaptı. Bu sefer de Sivasspor maçının devre arasında Yunus Yıldırım’a. Son olarak da 21 gün ve 30 bin lira para cezası aldı.
Aziz Yıldırım bu işleri devamlı yapıyor. Ama ondan sonra da çıkıyor ve etik değerlerden bahsediyor. Kulüpler Birliği Başkanı olarak çok konuda ahkam kesiyor. Başbakan nerede, hemen yanına yaklaşıyor oralarda hep masumu oynuyor. Yaptıkları ise meydanda...
Durup dururken Aykut Kocaman çıktı, Trabzonspor’un 3 penaltısından bahsetti. Bana göre bu pozisyonlardan ikisi penaltıydı. Başkalarına göre de bu durum değişik olabilir. Aykut Hoca’nın söylediği 3 penaltıyı hakem veya futbol adamı olan ve yüzde yüz futbolun içinde olan kişilere soralım, hemen hemen aynı cevabı alırız.  

Haberin Devamı

Zihniyet hep aynı

Peki bunu çıkıp Aykut Kocaman mı söyledi? Bence hayır. Aziz Yıldırım istedi Aykut Kocaman konuştu. Aykut Hoca’nın buradaki konuşma dili kendi diline hiç benzemiyor. Sonra ne oldu? Aziz Yıldırım, Sivasspor maçının devre arasında hakemin soyunma odasını ziyaret etti!.. Ondan sonra da kupa maçı geldi. Fenerbahçe, Bucaspor’a yenildi.
Buradaki hedef ikinci yarıda 19. hafta Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor maçı. O maçı Trabzonspor alırsa veya berabere kalırsa Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı azalacak. Fenerbahçe kazanırsa az da olsa şampiyonluk şansı devam edecek. Yani yapılan eylem planlı.
Aziz Yıldırım açıklama yapıyor. Fenerbahçe’nin geçen sezon kaçırdığı şampiyonuğu Yunus Yıldırım’a bağlıyor. Koca lig şampiyonluğunu Yunus Yıldırım’ın yönettiği maçtaki “Top hareketliydi, top duruyordu” tartışmasına bağlayan bir zihniyet bu.
Ey Aziz Yıldırım, Yunus Yıldırım hatalıysa ve bütün şampiyonluk onun çaldığı veya çalmadığı düdükle gittiyse Daum’u niye kovdun? Onun suçu neydi?. O zaman Daum başarılıydı.
Aziz Yıldırım ne yaptı? Yunus Yıldırım gibi adam gibi bir hakemin bir daha Fenerbahçe maçlarına verilmesini engelledi. Bundan sonra Trabzonspor maçı da dahil acaba yumoş yumoş hakemler mi istiyor Aziz Yıldırım. Hani fair play? Hani marka değeri? Hepsi hikaye. Türkiye’de futboldaki şiddeti futboldaki kaosu körükleyen bu zihniyettir. Ama bunlar perdenin önünde ve arkasında ayrı oynarlar.

Haberin Devamı

İşleri planlı, hesaplı

Yunus Yıldırım hatalı maç idare edebilir. Ama Yunus Yıldırım adam gibi adamdır. Maalesef bu adam gibi adamlar bazılarının işlerine gelmezler.
Aziz Yıldırım diyor ki, “Bakalım Yunus Yıldırım’a ne ceza verecekler?” Yunus Yıldırım’ın Fenerbahçe-Sivasspor maçında aldığı not 8.3. Eğer bu federasyon ve MHK, Yunus Yıldırım’a en kestirme yoldan maç vermezse onlara yuh olsun.
Daha da enteresanı Aziz Yıldırım, MHK Başkanı Oğuz Sarvan ile konuşmuş. Oğuz Sarvan, Yunus Yıldırım konusunda “Hatalıdır” demiş. Benim bildiğim ve tanıdığım Oğuz Sarvan, “Hakemler de hata yapabilir” demiştir. Aziz Yıldırım’ın beğenmediği hakemler için de “Hakemler bu sezon başarılıdır” demiştir. Ama federasyon bu konuda Oğuz Sarvan’ı konuşturur mu? Onu bilemem.
Burada şu nokta da var. Aziz Yıldırım’ın ettiği küfürleri, hakaretleri ve sözleri bundan sonra başka bir idareci hakemlere yaparsa 21 günden fazla ceza veremezsiniz. Hukukta örnek vardır. Peki bu 21 gün ceza neden verilmiştir? Bence, Galatasaray’ın yeni stadının açılışında Kulüpler Birliği Başkanı olarak Aziz Yıldırım’ın, açılışa gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında bulunması için verilmiştir. Türk futboluna hayırlı olsun.

Haberin Devamı

Kocaman’ı o koltuğa Ali Şen getirdi

FENERBAHÇE’de Aziz Yıldırım ve yönetimi Aykut Kocaman’ın arkasında mı, yoksa hocalarıyla olan mukavelelerinin süresinin bitimini mi bekliyorlar? Bu yorumları Aziz Yıldırım kendine göre yapıyor. Ama, Aziz Yıldırım’dan başka yönetimden Aykut Kocaman’a fazla destek olunduğu fikrinde değilim.
Zaten, Aykut Kocaman’ın geliş sebebi de Ali Şen’dir. “Senin düşmanın, benim dostumdur” mantığıyla hareket etti Aziz Yıldırım. Ali Şen’in uzaklaştırdığı Aykut Kocaman’ı Fenerbahçe Teknik Direktörü yapmasındaki en önemli faktör budur.

Para yerine bilet kullanıyorlar

TÜRK futbolunun kanayan yarası sıfır lira değerli biletler. Bunu her kulüp kullanıyor. İstedikleri seyirciye, istedikleri yerden bilet veriyorlar. O biletleri alan seyirci zaten o biletleri elden satıp kendisi stada bedava giriyor. Sonra idareciler diyorlar ki “Biz seyirciye para vermiyoruz.” Akıllı adamlar. Para yerine bilet kullanıyorlar. Kendinden olmayan seyirciye de biletleri 50-100 lira arasından satıyorlar. Bende bu biletlerden bolca var. Bunu çözecek olan futbol federasyonlarıdır. Geçmiş zamanlarda, Avrupa’daki maçlarda bazı federasyonlar da bunları kullandılar.

Haberin Devamı

Ocak transferleri beni hep düşündürür

BEŞİKTAŞ ha bire yabancı alıyor. Taşıma suyla değirmen döner mi bilemem ama ocak ayında yapılan transferlerin ne kadarı isabetli olur, o tartışılır. Kendisine faydalı olan adamı, kulübü niye sana versin? Oynatsa zaten kendi oynatır. Özellikle de ocakta.
Umarım yanılırım. Çünkü, dönüyorsunuz Guti’ye bakıyorsunuz, Quaresma’ya bakıyorsunuz ilk yarıdaki oynama oranları çok düşük. Yaşadıkları hayata bakıyorsunuz onun performansı da düşük. O zaman bu kadar yabancı başarılı olamazsa hepsi Beşiktaş’ın elinde patlayacak demektir.
Eğer futbolcu alarak devamlı şampiyon olunsaydı, Real Madrid dünyada açık ara bütün kupaları götürürdü. Ama altyapıdan gelen oyuncularla oynayan Barcelona, “Ben takımım. Real Madrid değil” diyor.

Haberin Devamı

İngiltere’de büyük panik var

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’dayım. Eskiden Christmas kimse iki gün sokağa çıkmazmış. Hele yılbaşı da olunca bütün dükkanlar kapanırmış. Mış mış, mış... Artık öyle değil. Önümüzdeki yıl KDV’yi İngiliz hükümeti 17.5’tan 20’ye çıkarıyor. Ticaretle uğraşanlar dört gün sonra yürürlüğe girecek bu karardan son derece tedirginler. Bir gün Christmas izni verdiler ertesi gün bütün dükkanlar açıldı. Çünkü satışlar çok az. Panik var. Eski İngiltere’nin yerinde yeller esiyor. Herkes can derdinde.

Eminönü bilmecesi

EMİNÖNÜ alt geçidiyle ilgili daha önce bir yazı kaleme almıştım. Biz her şeyi polisten bekliyoruz. Ama belediyelere ve polise halk olarak yardım etmiyoruz. Eminönü alt geçidindeki keşmekeşlik yüzünden geçen gün şüpheli bir paket fünye ile patlatıldı. Allah’tan bomba çıkmadı. Belediye’nin bazı şeyleri yapması için illaki bomba mı konulması ve yüzlerce kişinin ölmesi mi lazım?

Yazarın Tüm Yazıları