Hakem hatalarına karşı altın öneriler

Güncelleme Tarihi:

Hakem hatalarına karşı altın öneriler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 22:19

G.SARAY-Trabzon maçındaki hakem kriz sonrası Kulüpler Birliği Vakfı, dün toplandı.

Haberin Devamı

Toplantı sonrasında Vakıf Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye Futbol Federasyonu’nun önerdiği ‘Hakem kurulu ve tahkim kurulunun seçimle göreve gelmesi’ne de karşı olduklarını söyledi ve TFF’ye 5 maddelik bir öneri sundu:

1-‘RAPORLAR KARŞILAŞTIRILSIN’

PREMIER Lig’de olduğu gibi, uluslararası ve bağımsız bir denetim şirketi hakem raporlarını analiz etsin. MHK raporlarıyla kıyaslansın. Maçı oynayan iki kulüp de değerlendirmede etkili olsun. 

2- ‘OYUNCU TAŞKINLIKLARINI DA İNCELEYELİM’

Bu bağımsız denetim mekanizmasının içinde, oyuncuları ve teknik direktörleri de ekleyelim. Maç içinde sergiledikleri hareketleri ve taşkınlıkları da analiz edelim. 

3- ‘MAAŞLAR EŞiTLENSiN’

Profesyonel hakemlikten ziyade, hakemliğin profesyonelleşmesini tercih ediyoruz Ama madem bir sistem deneniyor, o zaman 9 değil tüm hakemlerin maaşlar eşit seviyeye çekilsin.

Haberin Devamı

4- FUTBOLCU EĞiTiM ŞART

Bazı oyuncular kuralları tam bilmiyor. MHK tarafından yılda bir kez  değil, daha iyi tasarlanmış, daha güçlü bir eğitim modelinin, kulüpleri tek tek ziyaret ederek verilmesini öneriyoruz. 

5- TEKNOLOJiYE YEŞiL IŞIK

BİRLİK olarak, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) ve FIFA nezdinde kuralların el verdiği ölçüde, tüm teknolojik alternatiflerin değerlendirilmesi ve uygulanmasını istiyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!