Hakem faktörü

BASKETBOLDA başarıya giden yol küçük ayrıntılarda gizlidir.

Maç öncesi Galatasaray Cafe Crown Koçu Murat Özyer, güçlü İspanyol rakibi karşısında daha iyi hücum etmeleri gerektiğini söylerken, Beşiktaş Cola Turka maçında yapılan top kayıplarının fazlalığına işaret edip, "Bu kadar fazla top kaybı yaparsak kazanmamız mucize olur" diyordu. Gerçekten de Özyer’in korktuğu başına geldi. Yapılan tam 22 top kaybı Joventut Badalona gibi iyi basketbol oynayan bir takıma karşı galibiyet şansını azaltan faktörlerin başındaydı. Ancak "Bu 22 top kaybına karşın Galatasaray bu maçı alabilir miydi?" diye soracak olursanız, cevabım "Evet" olur.

İki takım arasındaki tempo ve oyuncu kapasitesi farkına rağmen, Galatasaray Cafe Crown tüm maç boyu oyundan kopmadan yürekli mücadele etti ve maçı da bir kaç kez kazanma noktasına getirdi. Ancak işte bu noktalarda hakemler devreye girdi. Galatasaraylı oyunculara çok rahatlıkla çaldıkları faulleri İspanyollar’a aynı titizlikle çalamadılar. Tabii bu da zaman zaman dengemizin bozulmasına neden oldu. Oysa oyuna çok da iyi başlamıştık. Hemen öne fırlayıp İspanyolları şaşırttık. Ancak sonra peş peşe yediğimiz üçlüklerle fark 10 sayıya kadar açıldı. Buna rağmen teslim olmadık. Hite, Johnsen mücadeleye kararlıydılar, arkadaşlarını da ateşlediler.

Kutlamak gerekir


İkinci yarıda farkı 2 sayıya kadar indirdiğimizde bu kez hakem düdükleri karşımıza çıktı. Buna rağmen arzu ve istekle oynayan Galatasaray mücadeleyi bırakmadı. İspanyollar’ın genç yıldızı Fernandez’i durdurmakta güçlük çekmemize karşın, oyundan kopmamamın ödülünü maçın içinde kalarak aldık. G.Saray oyun kurucusu Brown’dan biraz daha fazla verim alabiyseydi herşey farklı olabilirdi. Ama başta da söylediğim gibi zaman zaman küçük savunma hataları, zaman zaman basit top kayıpları yaparak avucumuzun içine kadar gelen finali biraz da hakemlerin İspanyollara şirin bakmasıyla yitirdik.

Ancak Galatasaray’ı verdiği mücadele ve Türk basketbolunu burada en iyi şekilde temsil ettiği için kutlamak gerekir. İnanıyorum ki, aynı savaşı morallerini hiç bozmadan bugünkü üçüncülük maçında da vereceklerdir.

Yazarın Tüm Yazıları