HAKDA Platformu, Halep'teki katliamları kınadı

Güncelleme Tarihi:

HAKDA Platformu, Halepteki katliamları kınadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 15:51

HAKDA Platformu, Halep'teki katliamları kınadı

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ / HAKKARİ, (DHA) - HAKKARİ'de, 25 Sivil Toplum Kuruluşu'nun da içerisinde yer aldığı Hak ve Dayanışma Platormu (HAKDA), Suriye'nin Helep kentinde yaşanan insanlık dramı ile ilgili Cuma namazı sonrası basın açıklaması yaptı.
Cuma namazı Merkez Hacı Sait Camii önünde bir araya gelen HAKDA platformu üyeleri adına basın açıklamasının metni Memur-Sen Hakkari Şube Başkanı Nihat Gür okudu. Gür, Suriye’de her gün onlarca insanın ağır bombardımanlar altında katledildiğini belirterek şunları söyledi:
"Halep'te insanlık ölüyor, batı yine üç maymunu oynuyor. Dün olduğu gibi bugün de insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep. Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor. Ve maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. İslam ümmeti, adım adım izlenen ve kendisini yok etmeyi hedefleyen stratejiyi neden görmez? Yoksa bu köhne sömürgeci sistemin, bu çarpık düzenin kendisine dokunmayacağını mı zannediyor?"
Basın açıklamasının ardandan platform üyeleri sessizce dağılırken, polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!