Hakayeler, şiirler ve resimler katliamı anlatacak

Güncelleme Tarihi:

Hakayeler, şiirler ve resimler katliamı anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2017 16:21

Hakayeler, şiirler ve resimler katliamı anlatacak

Haberin Devamı

Suat DENİZ / IĞDIR, (DHA)-Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla, Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu(TADDEF) Iğdır Azerbaycan Evi Derneği, Ermeniler tarafından Azerbaycan’ın Hocalı şehrinde yapılan katliamı anlatan kompozisyon, hikaye, şiir ve resim yarışması düzenledi.



Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı (TADDEF) ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, "Bu sene Hocalı katliamının 25'inci yıl dönümü. Dernek olarak, 1992 yılında asrın faciası olarak nitelendirilen Ermenilerin hür dünyanın gözü önünde sırf Müslüman ve Türk oldukları için katlettikleri 'Hocalı Şehitleri' için liselererası hikaye, şiir, kompozisyon ve resim yarışması düzenledik. Yarışma 14 Şubatta sona erecek. Değerlendirme kurulu yarışmaya katılan eserleri inceleyerek ilk üç dereceye girenlere ödülleri 24 Şubat Cuma günü saat 10.30‘da Zübeyde Hanım Bulvarında düzenleyeceğimiz törenle vereceğiz. Yarışmaya bütün lise öğrencilerimizi katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu



Ünsal, amaçlarının yıllardır Türk düşmanlığı yapan Ermenilerin yaptıkları katliamlara dikkat çekmek, 1992 yılında Azerbaycan’ın, Dağlık Karabağ, Hocalı,Şuşa, Kelbecer, Ağdam gibi şehirlerinde yaptıkları insanlık dışı katliamları gündeme getirerek gençleri bilinçlendirmek olduğunu ifada ederek şöyle dedi:



"Bilindiği gibi Ermenilerin gerçek yüzünü Hocalı da görmek mümkün. Çünkü 1915 -20 yılları arasında Anadolu’da, Iğdır’da uyguladıkları vahşeti 1992 de bir kez daha uygulamışlardır. Hocalı’da savunmasız insanları şehit etmişlerdir. Bugün Ermeni zulmünden kaçan binlerce Azerbaycan Türk'ü zor durumdadır. Ermenilerin Hocalı da yapmış olduğu vahşice soykırım aslında hür dünyanın insanlığın utanç günüdür. Türk milleti hiç bir zaman Ermenileri katletmemiş tir. Sözde soykırım iddiaları iftira ve yalandan ibarettir. Bugün Hocalı'da, Karabağ da binlerce insanı kadın, çoluk çocuk demeden katliam yapan Ermenilerin dedeleri, babaları geçmişte de Iğdır ve çevresinde binlerce insanı diri diri damlara doldurup yakmışlardır. Buda gösteriyor ki Ermeniler kan dökücü Türk düşmanı olan bir millettir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!