Hakaret davasında flaş sözler

Güncelleme Tarihi:

Hakaret davasında flaş sözler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 13:22

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'e hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 5. duruşması görüldü.

Haberin Devamı

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 29. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, vareste tutulan tutuksuz sanık Fenerbahçe Futbol Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım katılmazken, tarafları avukatları temsil etti. Yıldırım'ın avukatlarından Abdurrahim Erol'un, savcılar ve Aziz Yıldırım'ın dostluk ilişkilerine kanıt olarak bir işkembe salonunun açılışında beraber olduklarına dair CD sunduğu duruşmada, tarafların dostane ve beşeri ilişkilerine dair tanıklık yapmaları için Şekip Mosturoğlu ve Veysi Yaşar dinlenildi.

Tanıkların dinlenilmesine itiraz eden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in avukatı Kaptan Yılmaz, "Bu ilişkilerin var olduğunu düşünelim. Bu durum Cumhuriyet Savcısının var olan delilleri değerlendirmemesi ve soruşturma yapmaması anlamına mı geliyor? Beşeri ilişkiler olsa dahi kamu görevini yerine getirmek, soruşturma yapmak zorunluluğu vardır. Sanık, Şike Soruşturması yaptıkları için katılanları ahlaksız olarak tanımlamıştır" dedi.

"SAVCI ÖZ İLE YILDIRIM KAĞIT OYNARDI"

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, bir dönem Aziz Yıldırım'ın avukatlığını yaptığını belirterek, "Aziz Yıldırım, Zekeriya Öz'ü daha iyi tanır. Yıldırım'ın ev sahipliğini yaptığı 3 maçlık bir futbol organizasyonu yapmıştık, Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'in de oynadığı. Bu maçlarda Aykut Kocaman ve Rıdvan Dilmen de oynadı. Mehmet Berk aynı zamanda Fenerbahçe Kongre üyesi de oldu" diye konuştu. Mahkeme Hakimi Muharrem Ballı'nın, Savcı Berk'in kongre üyesi olması durumuna ilişkin soruları üzerine Mosturoğlu, "Yanılmıyorsam Mehmet Berk, Şike soruşturmasından önce kongre üyesi oldu. Kendisinin talebi üzerine üyeliğini yaptık. Tüzüğümüz gereğince devlet büyükleri, hakim ve savcılar 10 Bin Türk Lirası aidattan muaf tutularak yönetim kurulu kararınca üye olur, Berk de öyle oldu. Yıldırım, Mehmet Berk'ten ziyade Zekeriya Öz ile sık sık telefonda konuşurdu" şeklinde ifade verdi. Tanıklardan eski avukat Veysi Yaşar da savcılar ve Yıldırım'ı eskiden beri tanıdığını ifade ederek, "Zaman zaman tarafların yemek yiyip sohbet ettiklerini hatta Zekeriya Öz ile Aziz Yıldırım'ın beraber kağıt oynadıklarını da bilirim" dedi.

"ŞİKE SORUŞTURMASINDAKİ TELEFON TAPELERİ MAHKEMEYE SUNULSUN"

Yıldırım'ın avukatlarından Abdullah Kaya ise savcı Mehmet Berk'in Fenerbahçe Kongre üyesi olup olmadığı, olduysa üyelik başvuru formunu, üyelik için aidat ödeyip ödemediği hususunun Fenerbahçe Spor Kulübü'nden sorulmasını talep etti. Kaya ayrıca, 3 maçlık futbol organizasyonunda çekilen fotoğrafların da kulüpten temin edilmesini, Şike Soruşturması süresince Yıldırım'ın emniyet tarafından dinlenilen telefon tapelerinde savcılar Zekeriya Öz ile Mehmet Berk'in kaç defa konuşup diyalog içeriklerinin mahkemeye sunulması için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak mahkemeye sunulmasını istedi. Avukat Kaya, öte yandan savcılar Öz ve Berk'in tanık sıfatıyla dinlenilmesini talebini de yineledi.

TALEPLER REDDEDİLDİ, DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme hakimi Muharrem Ballı, savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'in dinlenilmesine gerek olmadığını, savcı Berk'in ise kulübe ne şekilde üye olduğu, 3 maçlık futbol organizasyonunun da suça etkisi olmadığı ve telefon kayıtlarının atılı suçun niteliğine göre delil olarak değerlendirilemeyeceğinden taleplerin reddine karar verdi. Duruşma, taraf avukatlarının delil ve savunmalarını sunması için süre verilerek ertelendi.

HAKARET SUÇLAMASIYLA 4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Şike davası sanıklarından olan Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz Temmuz ayında Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada savcılar Mehmet Berk ve Zekeriya Öz'ü kastederek hakaretlerde bulunduğu ileri sürülmüş, hakkında kurulda sarf ettiği kelimeler nedeniyle 'hakaret' suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!