Hakan Umut’u bitirdi!

BU sezon Beşiktaş’ın maçlarını izlemek birçok futbolseveri sıkmaya başlamıştı.. Buna bir de aradığını bulamamış Trabzon’u ekleyin.. Alın size kötü bir “büyük” maç daha.. Mustafa Denizli çoğu kişi için hayal kırıklığı.. Nerede hocam geçen sezonun kahramanları Holosko, Tello, Yusuf, Bobo? Ya sakat ya formsuz.. Olur mu böyle şampiyon?

Haberin Devamı

Oluyor işte..
Ama şampiyonun her zaman bir yerlerde jokeri olur.. O joker dün Ernst’ti, çoğu maçta olduğu gibi.. Alman yıldız çıktı, attı golünü, yine maçın gidişatını değiştirdi, Hakan’ın kurtarışlarının anlamı olmasını sağladı.

Kulübe farkı 4-7

* Hugo Broos da Mustafa Denizli de şampiyonluğa çoktan favlu atmışlar aslında.. Şu anda düşündükleri en önemli şey “Nasıl olur da sezonu biraz daha üst sırada tamamlarız?” sorusu.. Öyle olunca risk almak yerine, yara almamak öne çıkmış kafalarda..
* Broos orta sahayı fiziki dirence zayıf, birbirinin benzeri oyuncularla doldurup, Ersun Yanal’ın oynattığının bir yıl gerisine götürmüş takımı.. Denizli ise belli ki yorgun, yılgın.. Buna karşın riske erken giren ve kazanmak isteyen taraf olmanın ödülünü aldı bu kez.. Biraz da Hakan sayesinde tabii..

Haberin Devamı

Kaleci etkisi 2-9

* Tony Sylva ısınmamışken Hakan çok önemli iki pozisyonu çıkardı ve evsahibinin baskısını kırdı. Rüştü’nün yokluğunu aratmadığı gibi “Maçın Adamı” olmayı da başardı.. Harika bir gol atan Ernst’i bile bu ünvandan mahrum etti.. Sylva ise kalesine gelen ilk topu yedi. Karşı kalede Hakan harikalar yaratırken sen de o vuruşu çıkartmazsan denge bozuluverir birden..

Savunma anlayışı 5-5

* Tayfun, Song, Egemen, Cale’den kurulu Trabzon savunması ilk yarı oyunda yoktu. Çünkü karşılarında kaleye gelmeye çalışan bir Beşiktaş yoktu..
* Sivok, Ferrari ise göbekten çok açık verdiler. Umut-Gökhan ilikisi karşısında büyük zaaf yaşadılar.. Ferrari’nin son dakikalarda Colmann’ın vuruşunu çıkarması maçın önemli “Hakansız” kurtarışıydı..

Pres gücü 3-7

* Bir tarafta Colman, Ceyhun, Selçuk, Garbiç.. Diğer tarafta Ekrem, Ernst, Fink, Uğur.. Varın siz düşünün pres gücünü, aradaki fizik kapasite farkını..

Hücum organizasyonu 2-4

* Kimseyi incitmek istemem ama Broos kötü teknik direktör. Bir takımda yedi tane ofansif orta saha oyuncusu olmaz.  Türkiye şartlarında elinizde Alanzinho varsa o oynar..
* Tabata ilk yarı kötü oynadı, hemen Yusuf devreye girdi. Ama Beşiktaş hücumlarında dün gizli bir isim daha vardı. O da İsmail.. Genç yıldız sakatlanma pahasına yaptığı girişimlerle golü çağırdı adeta.. Bu arada iki gole karşın Beşiktaş için hücum notumun 4 olmasına dikkat.. Çünkü ortada hücum niyeti için yine çok isteksiz bir Beşiktaş vardı..

Haberin Devamı

Bitiricilik 1-10

* Bir oyunu bu kadar istekli oynayıp 21 futbolcunun kaderini bu kadar yakından belirlemek ilginç bir olay.. Ama futbol da işte böyle bir oyun.. Umut dün ilk 40 dakikada 4 fırsat harcadı. İkinci yarıda nefis bir şutunu Hakan çıkardı.. Şöyle bir izlenimim var dünkü maç için.. Bazı oyuncular Umut kadar hırslı olacaklarına onun bulunduğu yerler kadar doğru zamanlama yapabilseler dünkü maç farklı bitebilirdi.. Çünkü futbol biraz da “sakin olma” işi.. Sakin kalan işi bitiriveriyor da anlamıyorsunuz bile..
* Not: Dün kaybettiğimiz sevgili ağabeyim İlker Ateş’e Allah’tan rahmet dilerim...

Yazarın Tüm Yazıları