Hakan, Tanju ve Mehmet Yıldız'a ödül

Güncelleme Tarihi:

Hakan, Tanju ve Mehmet Yıldıza ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2008 14:23

Mersin'de bu yıl 5'ncisi gerçekleştirilen 'Sporda Dostluk ve Vefa Gecesi'nde 'Yılın Spor Adamları Ödülleri' sahiplerini buldu.

Spor, siyaset ve iş dünyasını buluşturan gecede, Hakan Şükür ve Tanju Çolak, 'Altın Krampon Ödülü'nü alırken, lider Sivasspor'un golcü ayağı Mehmet Yıldız ise 'Yılın Sporcusu' ödülüne layık görüldü.

Son derece prestijli ödül gecesinde Yılın Televizyon Kanalı CNNTÜRK, Yılın Spor Sunucusu BARIŞ KUYUCU seçilirken, Basın Onur Ödülü DHA muhabiri Kadir Çetinçalı'ya verildi.

Mersin Valiliği'nin desteğiyle Mersin Gazetesi tarafından ortaklaşa organize edilen ödül töreni Hilton Oteli'nde yapıldı. Nedim Delibaş'ın sunuculuğunu yaptığı geceye, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaya, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, FIFA Hakemleri Selçuk Dereli ve Bülent Yıldırım, Sivasspor futbolcusu Mehmet Yıldız, Hakan Şükür, Oktay Derelioğlu, Tanju Çolak, Osman Özköylü, Trabzon Sporlu milli futbolcu Osman Özköylü, Fenerbahçeli Milli Basketbolcu Ömer Onan, CNN TÜRK Spor Müdür Yardımcısı Barış Kuyucu, spor yazarları Tunç Kayacı, Kadir Çetinçalı, Fehmi Özgüler, Yasin Tuncer, TRT Stadyum Programı Sunucusu Erdoğan Arıkan başta olmak üzere bir çok spor adamı ve davetli katıldı.

TÜZMEN: "AKDENİZ OLİMPİYATLARI MERSİN'DE OLSUN"

Gecede konuşan Bakan Kürşad Tüzmen, bir döneme damgasını vuran insanların her zaman hatırlanması gerektiğini, dostluğun ve vefanın da bu durumun bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Tüzmen, "Ne kadar fazla dış ticaret, o kadar altın madalya. Bu nedenle de bizim istediğimiz, sanayicisiyle, ihracatçısıyla, işadamıyla spora gereken desteğin verilmesi. Çünkü sporla birlikte dünyaya Türkiye'yi en iyi şekilde tanıtabileceğimiz ortamlar yaratıyoruz. Çok önemli organizasyonları Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Olimpiyatları ülkemize getirmek bizim şiarımız olacak. Bu noktada yapılan tüm çalışmaları destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. 2013 Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e getirmek için çaba sarf ettik ama olmadı. Darısı 2017'e olsun" dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da kentte sporun çeşitli alanlarında oldukça önemli takımlar olduğunu gerek futbolda, gerek basketbol ve hentbolde oldukça önemli başarıların altına imza atıldığını vurguladı.

Mersin Gazetesi İmtiyaz Sahibi Selahittin Akkuş ise, küçük bir yerel gazetenin istediğinde neler yapabileceğini ortaya koyabilme adına, etkinliği 5 yıldan bu yana düzenli olarak sürdürdüklerini anlattı.

ÖDÜLLER KİME GİTTİ?

Gecede Mersin Basın Ödülü Beşiktaş'ın eski golcülerinden Oktay Derelioğlu tarafından gazeteciler Hamdi Yurdakul, Haldun Okdemir, Ali Ekber Şen ve Hüseyin Kar'a verildi. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun 'Yılın Teknik Direktörü, Mehmet Yıldız da 'Yılın Futbolcusu' ödülünü alırken, Hakan Şükür ve Tanju Çolak da 'Altın Krampon Ödülü'nü aldı. Yılın Televizyon Kanalı CNNTÜRK, Yılın Spor Sunucusu BARIŞ KUYUCU seçilirken, Basın Onur Ödülü DHA muhabiri Kadir Çetinçalı'ya verildi. 'Yılın Devlet Adamı Ödülü' Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e verilirken, 'Yılın Spor Programı Ödülü' ise TRT'de ekranlara gelen Stadyum oldu. Ödül takdiminde konuşan Tanju Çolak, vefanın bir semt adı olmaktan artık çıktığını ve bu gecenin de oldukça anlamlı bir gelişme olduğunu kaydetti. Çolak, Mersin İdmanyurdu'nu artık Süper Lig'de görmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Hakan Şükür de, almış olduğu ödülün kendisini gururlandırdığını ve mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bu ödülü alırken ya da almaya gelirken çok uzun bir süreç yaşadım. Futbolun en önemli mevkisinde golcü olarak oynadım. Ben bu mevkide oynamanın avantajı olarak ödülü alıyorum. Kendimi başarılı buluyorum ancak buna ulaşmak için de çok büyük fedakarlıklar yaptım. Birbirinden değerli arkadaşlarım bu yolda bana katkıda bulundular. Galatasaray camiasından, hocalarımdan ve takım arkadaşlarımın ve başta da Fatih Terim'in büyük desteğini gördüm. Ama ne yazık ki insanlar birbirini kırıyor. Hayatın gerçeği bu, kırılmak insanın doğasında var. Spor ve Vefa Gecesi'nde bu ödülü bütün camia adına alıyorum."

'Yılın Spor Adamları Ödül Töreni'nin son bölümünde ise Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Hakan Şükür'e 33 numaralı kırmızı-lacivertli formayla, Bakan Tüzmen ve Tanju Çolak'a üzerinde isimleri yazan Mersin İdmanyurdu forması hediye etti. Gece Kürşad Tüzen, Vali Aksoy ve diğer davetliler tarafından ortaklaşa kesilen pastayla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!