Hakan Peker: O şarkılar yeniden hit olacak

Güncelleme Tarihi:

Hakan Peker: O şarkılar yeniden hit olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 15:00

Hakan Peker eski şarkılarından bir albüm yaptı. Şarkıcı, “Efsane Şarkılar” adını verdiği albümünde “Ateşini Yolla Bana”, “Bir Efsane”, “Karam”, “İllaki” gibi 13 eski hit parçasını yeniden yorumladı. Albümü için bir araya geldiğimiz Peker, iddialı konuştu: “Her çektiğim kliple o şarkılar bir kere daha hit olacak.”

Haberin Devamı

◊ 90’lı yıllarda hit olan şarkılarınızla yeniden hayranlarınızın karşısınıza çıktınız...
- Bu şarkılar hep kitleleri peşinden sürükledi. Bunun için albümün adını da “Efsane Şarkılar” koydum. Türk pop müziğinde herkese nasip olan bir durum değil bu. En son 2000 yılında “Karam” diye bir şarkı yaptım ve 2 milyon sattı. Başarım sadece 90’lı yıllarda kalmadı, 2000’li yıllara da taştı. 2000’den sonra pop müziğinde bir düşüş yaşandı. 2006’ya kadar bu başarıyı sürdürdük. 2006 yılında dinlenme kararı aldım.

◊ Bu kararı almanızdaki neden neydi?
- Çeşitli nedenleri vardı. Hem yorulmuştum hem de Peker Müzik adlı şirketimle prodüksiyon ve konserler yapıyordum. 2011 yılında “Karamel” adlı bir albüm çıkardım. Ardından “Mütemadiyen” diye bir single yaptım. Daha sonra yeni bir şarkıyla piyasaya çıkmayı düşünmedim. Bunun için de “Efsane Şarkılar”ı yaptım.

◊ “Efsane Şarkılar” için doğru zaman olduğunu size düşündüren neydi?
- Hâlâ bu şarkılar barlarda çalıyor. Best of gibi bir şey yapsaydım da “ha eskisi ha yenisi” diyeceklerdi. Yeni düzenlemeler yapmak istedik. Çünkü 2016’da dinleyenlerin de yeni anıları olsun bu şarkılarla. Hem şarkıları çok hırpalayıp değiştirmeden hem de bütünlüklerini bozmadan aranjörlerim Feyyaz Kuruş, Metin Özülkü, Barış Mert Peker ve Hatem Tutkus ile çalıştık.

Haberin Devamı

YENİ JENERASYONDAN ÇOK ŞARKI DUYMUYORUM

◊ Böyle bir albüm hazırlığı yaparken ya insanlar beğenmezse baskısı olmadı mı üzerinizde?
- Olmadı. Yeni çıkan şarkıların popülerliği üç ay sürüyor. Hemen tüketiliyor. “Ateşini Yolla Bana”, 20 yıl önce çıkmasına rağmen hâlâ çalınıyor.

◊ Halihazırda çalınan parçaları yeniden düzenlemek kolaycılık olarak da görülebilir.
- “Karam” da “İllaki” de çalıyor. Türkiye’nin herhangi bir yerine git toplasan yeni jenerasyondan 40 dakikalık bir DJ performansı görürsün.
Geri kalan şarkılar yine bizim. Benim üç, Serdar Ortaç’ın dört, Mustafa Sandal’ın beş şarkısı filan çalınıyor. Yeni jeneras-yondan çok şarkı duymuyorum.

◊ Şimdi daha mı kötü şarkılar?
- 90’ların şarkısına 2016’dan bakmak, 2016’dan 90’lara bakmak yanlış. 2016 yılında hâlâ bu işi yapıp üst sıralarda yer alıyorsak, bu bizim işimizi doğru yaptığımızı gösteriyor. Şu anda popüler olan birçok şarkıcıyla aynı kanallarda kliplerim dönüyor, aynı radyolarda şarkım yayınlanıyor. Bu da benim başarılı bir sanatçı olduğumu gösterir.

Haberin Devamı

Hakan Peker: O şarkılar yeniden hit olacak



ŞARKILARIMIN HÂLÂ İNSANLARI ETKİLEDİĞİNİ GÖRMEK HARİKA

◊ Albümünüzü alan hayranlarınız bunu sizinle sosyal medyada paylaşıyor. Bu durum size neler hissettiriyor?
- Çok güzel bir his. Kimsenin albüm almadığı bir dönemde bana ispat niteliğinde fotoğraflar gönderiyorlar. Her sanatçı günün birinde hitlerini toplayıp best of albümü yapabilir. Şarkılarımın insanları hâlâ etkilediğini görmek harika bir duygu.

◊ Hayranlarınız “Efsane Şarkılar”ın ardından eminim ki “Yeni albüm ne zaman” diyecektir...
- Öncelikle “Efsane Şarkılar”daki parçaları kliplendirmek istiyorum. Bu albümün en az 4-5 kliple bir sene başarısı devam edecektir. İstesem de yeni şarkı yapmayacağım. Bana göre her çektiğim kliple o şarkılar bir kere daha hit olacak bu ülkede. O kadar da iddialıyım.

Haberin Devamı

Harbiye Açıkhava’dakonser vereceğim

◊ Bu sene konser verecek misiniz?
- Harbiye Açıkhava’da konserimiz olacak. Bir proje var, anlaşması yapılırsa Beylikdüzü ve Maltepe’de konserimiz olacak. Konser sanatçısı olduğum için 40-50 bin kişi gelir diyorum.

◊ Sahnede yine danslar olacak mı?
- Olmaz mı? Yine güzel bir ekiple çalışıyorum. Dansçıyız da birbirimizin dilinden anlıyoruz. Alper Karaot koreografımız. Onunla çalışıyoruz. Sahnede ben de danslara entegre olacağım. Elimizden geldiğince şovumuzu yapacağız. Ama sonuçta iş, müzik yapmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!