Hakan Çalhanoğlu'na futboldan 4 ay men cezası! Çalhanoğlu'ndan açıklama...

Güncelleme Tarihi:

Hakan Çalhanoğluna futboldan 4 ay men cezası Çalhanoğlundan açıklama...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 19:55

Leverkusen'li Türk milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu dört ay sahalardan men cezası aldı. CAS, Trabzonspor'un başvurusu üzerine FIFA'nın verdiği cezayı onayladı. Hakan ayrıca 100 bin Euro para cezası da ödeyecek. Hakan Çalhanoğlu cezayla ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Türk milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'na FIFA'nın daha önce verdiği dört ay futbol oynamama cezasını CAS onayladı. 22 yaşındaki Hakan Çalhanoğlu bu durumda dört ay boyunca futbol sahalarından uzak kalacak. FIFA, cezayı Trabzonspor kulübünün şikayeti üzerine vermişti. 

TRABZONSPOR İSTEDİ
Trabzonspor ile Hakan Çalhanoğlu 2011 yılında sözleşme imzalamıştı. O zamanlar 17 yaşında olan Hakan, Alman İkinci Bundesliga takımlarından Karlsruhe forması giydiği sırada Trabzonspor ile sözleşme imzalamış ancak ardından Karlsruhe ile sözleşmesini de yenilemişti. Daha sonra da Hamburg ile anlaşmıştı. Trabzonspor kulübü yöneticileri ise Hakan ile sözleşme imzaladıklarını ve Hakan'ın kedilerinin futbolcusu olduğunu iddia etmişti. Ancak Hakan Trabzonspor'a gitmeyi ret etmişti. Bunun üzerine Trabzonspor FIFA'ya başvurmuş ve Hakan'ı şikayet etmişti. FIFA da bordo mavili kulübü haklı bulmuştu. 

Haberin Devamı

LEVERKUSEN ŞOKTA 
Bayern Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler bu durumun takım için ağır bir darbe olduğunu belirterek "Bayer Leverkusen, 2011 yılında gerçekleşen olayla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen ağır bir şekilde cezalandırılıyor. Sezonun uzun bir döneminde çok önemli bir oyuncumuz, takımdan eksik olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Hakan Çalhanoğlu, 2014'te Hamburg'dan 14,5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Bayer Leverkusen'e transfer olmuştu. Bu sezon iyi bir performans yakalayan Hakan, Bundesliga'da forma giydiği 15 maçta 6 gol attı.

FİNLANDİYA MAÇINDA YOK!
CAS ayrıca Hakan Çalhanoğlu'nun Trabzonspor'a 100 bin Euro para ödemesine karar verdi. Çalhanoğlu, 24 Mart'ta oynanacak Türkiye - Finlandiya maçında forma giyemeyecek.

"CEZA HAFİF OLMUŞ"
Öte yandan konuyla ilgili açıklamada bulunan Trabzonspor yöneticisi Nevzat Aydın: "Hakan Çalhanoğlu'nun cezası oldukça hafif olmuş. Özellikle 100 bin Euro'luk para cezası kısmı." ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR'DAN AÇIKLAMA
Bordo mavili kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Maalesef Çalhanoğlu, Trabzonspor ile akdettiği sözleşmeye ve aldığı 100 bin Euro peşinata rağmen tarafımıza hiçbir açıklama yapmadan başka bir kulüp ile sözleşme akdetmiştir. Bundan sonraki süreçte ailesi ve menajeri ile defalarca görüşülmüş, uzlaşma taleplerimiz için uzattığımız el havada bırakılmıştır. Camiasına karşı sorumlu olan kulübümüz, hak ve hukukunu korumak amacıyla, yasal işlemlere başlamıştır. Çünkü hukuk, tam da bu sorunların çözümü için vardır. Devam eden süreç dün itibariyle sonuçlanmıştır. FIFA, vermiş olduğu sportif ceza kararının takipçisi olmuş CAS da yargılamaya katılmıştır. Benzer bir olayın yakın gelecekte yaşanmaması temennimizdir" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

HAKAN ÇALHANOĞLU KONUŞTU
Express Gazetesi'ne konuşan Hakan Çalhanoğlu, "Babam at imzayı dedi" diyerek pişmanlığını dile getirdi.

2011 yılında Karlsruhe SC'de futbol oynadığı dönemde Trabzonspor Kulübü ile yapılan mukavelenin arka planını Hakan Çalhanoğlu, şunları söyledi: "Ben 17 yaşındaydım ve Karlsruhe SC'de futbol oynuyordum. Tesadüfen bir arkadaşımdan, babamın Darmstadt şehrinde bir restorantta Trabzonsporlu bir yönetici ile buluştuğunu öğrendim. Sonra Bektaş Demirtaş'ı aradım, bana yardımcı olabilir mi diye sordum. Babam, o görüşmeden sonra eve geldi ve bana bu mukaveleyi imzalayacaksın dedi".

Alman gazetesinin neden bu mukaveleye karşı çıkmadınız? sorusuna Hakan Çalhanoğlu, "Bizim kültürümüzde, babaya karşı çıkılmaz. Ben henüz 17 yaşındaydım, olup biteni tam olarak kavrayamadım. Benim kafamda sadece futbol vardı ve babama güveniyordum. Şimdi babam, büyük bir hata yaptığının bilincinde ve bu durum onuda üzüyor. Babam, halen benim babamdır, ama o benim kariyerime asla bir daha karışamayacak" cevabını verdiği altarıldı.

Haberin Devamı

KULÜBÜM İÇİN ÜZÜLÜYORUM
"Bu olay benim kariyerimde ilerlememi engellemez, hatta bundan daha güçlenerek çıkacağım" dediği belirtilen Hakan Çalhanoğlu, formasını giydiği Bayer Leverkusen için şu ifadelere yer verdi:"Benim için en üzücü olan, kulübüm Leverkusen'in bu mevzuya dahil edilmesi. Aslında bu kulübün olayla hiç bir bağlantısı yok. Hocam Roger Schmidt ile bu mevzuyu uzun uzun konuştuk ve bana ben bu duruma karşı birşey yapamam, bu olayı kafanda kapatıp, tamamen futbola konsantre olmam gerektiğini söyledi".

4 ay futboldan men cezası alan Hakan Çalhanoğlu, 21 Mayıs 2017 tarihinde sona erecek olan Bundesliga'da, bu sezon kalan 15 maçta forma giyemeyecek.

BABASINI SUÇLADI

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!