Hak-iş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi Serhat Çelik:

Güncelleme Tarihi:

Hak-iş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi Serhat Çelik:
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 12:26

HİZMET-İŞ

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik yazılı bir açıklama yaparak Hak-İş Konfederasyonunun 13. Olağan Genel Kurulunda Mahmut Arslan’ın yeniden başkanlığa seçildiğini söyledi.
HAK-İŞ Genel Kurulunda HAK-İŞ’in 2015-2019 yol haritasını oluşturan, çalışma hayatı ve Türkiye’nin temel sorunları ile küresel bakış açısını içeren politika ve çözüm önerileri olarak beş kategoride 68 başlıkta çok önemli kararların alındığını söyleyen Çelik Açıklamasına şu şekilde devam etti; “Konfederasyonumuz HAK-İş’in 3 gün süren 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. Kuruluş Yıldönümü coşkuyla kutlanmıştır. Gerçekleşen programa Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, 40 ülkeden 70’e yakın temsilci, siyasi parti temsilcileri, yurt içinden gelen misafirler ile delegelerin yoğun katılımıyla başarıyla tamamlanmıştır. Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı olarak da 8 otobüs toplamda 365 kişiyle programa katıldık. Gerçekleşen genel kurul ve kutlamalarda gördük ki Hak-İş Konfederasyonu Türkiye de çalışma hayatının ve demokrasinin sigortasıdır.” dedi.
22 Ekim tarihinde gerçekleşen 40. Kuruluş Yıldönümü Kutlamalarında ilk konuşmayı Hak-İş Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Yasin Hatipoğlu’nun konuşmasıyla başladığını söyleyen Çelik 23 Ekim tarihinde Başbakan Davutoğlu’nun yapmış olduğu konuşmada ise taşeronlarla ilgili toplu iş sözleşmelerinin ivedilikle çözülmesi talimatının vermesini de kendilerini sevindirdiklerini belirtti.
Çelik açıklamasına:
Hak-İş 40 yıllık serüvenin de mazlumlardan, mağdurlardan yana olmuştur. Demokrasiden, önce insan önce emek diyerek her zaman insanın alın terinden yana olmuştur. 1977’den bu tarafa darbelerin, muhtıraların hep karşısında olmuş, 1980 ihtilalinde, 28 Şubat da, 27 Nisan e muhtırasına karşı demokrasiden yana tavır almıştır. Genel Kurulumuzda Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan çalışma hayatı ve taşeronlarla ilgili geniş bir açıklama yapmıştır. İnşallah Başbakanımızın talimatıyla bu sorun tarih olacak ve taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımız hak ettikleri ücreti ve sosyal hakları biran önce alacaklardır. Bu vesile ile genel kurulumuz vatanımıza, milletimize ve çalışma hayatına hayırlı, uğurlu olur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!