"Hak eden formayı alacak"

Güncelleme Tarihi:

Hak eden formayı alacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 18:12

Galatasaray'ın savunma oyuncusu Gökhan Zan, takımının Avusturya Kampı'nda Galatasaray Televizyonu'na konuştu.

Haberin Devamı

Yeni sezon hazırlıklarını yoğun bir tempoyla sürdürdüklerini dile getiren Gökhan Zan, "Kampa yoğun bir tempoyla başladık. Bugün sabah antrenmanımızı bitirdik. Yarın bir hazırlık maçımız var. Şu an sadece çalışma zamanı. Tabii ki bazı şikayetler oluyor. Fakat şikayetten ziyade yorgunluklarımızın üzerine gidip daha çok çalışmamız lazım. Geçen senenin şampiyonu olarak bundan sonraki sorumluluğumuzun arttığını düşünerek hem antrenmanlarımızı hem de hocamızın bize hazırlık maçlarından vereceği görevleri düşünerek, bunlara göre en iyi şekilde layık olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu sebepten zor ama fevkalade neşeli antrenmanlarımız devam ediyor. Hocamız da elinden geldiğince zor idmanların yanına eğlenceli çalışmalar da koymaya çalışıyor. Bunlar bizim moral ve motivasyonumuzu arttırıyor. Kampımızı en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız var. Onlarla daha da güçlendiğimize inanıyoruz. Kampa sonradan katılacak arkadaşlarımız da var, onlarla Galatasaray daha üst düzey bir noktaya gelecek. Sorumluluklarımız daha da arttı; artık Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğiz. Oynayan ya da oynamayan ama Galatasaray arması taşıyan tüm arkadaşlarımızı bu büyük sorumluluk bekliyor. Herkes emin olabilir ki burada olan, bu formayı giyen tüm arkadaşlarımız elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Daha güçlü daha iyi bir Galatasaray olacak. Bunun da ilk etabı Avusturya kampı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gökhan Zan, "Şampiyon bir takımın oyuncusu olarak yeni sezona başlamak sana göre bir oyuncuya ne katar?" şeklindeki soruya, "Tabii ki özgüveniniz yüksek oluyor. Taraftarla olan sıcak temasınız, onların sizi alkışlaması ve camianın arkanızda durması, olumlu pozitif mesajlar vermesi hem futbolcu arkadaşlarımıza, hem teknik ekibe, hem de yönetime ciddi bir özgüven veriyor. Bu özgüven en çok sahaya çıkan futbolcuları etkiliyor. Taraftarımız bizim arkamızda durduğu sürece, olumlu ve güzel mesajlar verdiği sürece biz de Galatasaray formasına layık olmaya çalışacağız. Taraftarın gücüyle, alacağımız o itici güçle daha üst düzey bir performans göstereceğimize inanıyoruz. Onun için sorumluluklarımız arttı. Bunun bilincindeyiz. Ama taraftarımızın gücüyle, motivesiyle daha iyi bir Galatasaray izlettireceğiz ve onların Avrupa'daki özleminden dolayı taraftarımızın stadımızı şarkılarla inleteceğine inanıyorum. O coşkuyla, o heyecanla, o keyifle bizler taraftarımızla bütünleşerek Şampiyonlar Ligi'nde hak ettiğimiz yere gelerek çok güzel şeyler başarmak istiyoruz. Yeni gelen arkadaşlar ve gelecek arkadaşlarla birlikte bu potansiyelimizin olduğuna inanıyorum. Hakikaten arkadaş olmak çok önemli. Geçen sene hocamız bunu başardı. Birbirimize kenetlendirdi ve çok güzel arkadaş ortamı oluşturdu. İnşallah yeni gelen arkadaşlarımızı takıma kaynaştırıp, performansımızı en üst seviyeye çekerek, bu hazırlık kampından sezon başlayana kadar iyi bir takım olup iyi bir Galatasaray izlettiririz" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Dany ve Umut transferlerini de değerlendiren Gökhan Zan, şunları söyledi;

"Dany çok iyi bir oyuncu. Kendini Gaziantepspor'da ispatlamış bir isim. Tabi burada Ujfalusi gibi deneyimli bir oyuncumuz var. Bence geçen sene takımın en iyisi Semih arkadaşımız var. Ben varım. Hepimiz rekabet içerisinde olacağız. Birbirimizi destekleyeceğiz. Oynayan oynamayan Galatasaray için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaktır. Tabi ki futbolcu sahada olmak ister, oynamak ister. Ama olmazsa da yılmayıp öndeki arkadaşını geçmek için daha fazla çalışması gerektiğini düşünüyorum. Bütün mücadelemiz ve rekabetimiz Galatasaray için. İnşallah bu rekabetten başarı doğacak ve Galatasaray daha iyi noktalara gelecek. Sadece defans hattı için değil orta sahada ve forvette de tatlı bir rekabet oluşacağına inanıyorum. Her futbolcu sahada olmak ister ama oynamayan arkadaşların oynayanları motive etmesi çok önemli. Çünkü bu tür şampiyonluklar güzel arkadaşlıklardan geliyor. Hepimiz birbirimizi motive etmeliyiz. Ben buna inanan bir insanım. İnşallah bu rekabette Dany, Semih, Ujfalusi ya da ben tatlı bir rekabete gireceğiz ve hak eden formayı alacaktır. Sırtına formayı alan vermemeye çalışacak, yedek kalan da almaya çalışacak. Tatlı bir rekabet olacağına inanıyorum. Hepimizin dileği Galatasaray'ın şampiyonluğu ve başarısı. Tek nokta bu diye düşünüyorum."

Haberin Devamı

Tecrübeli futbolcu son olarak şöyle konuştu;

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaksınız. Her futbolcunun hayalinde olan bir organizasyon. Neler söylemek istersin?

Arena çok güzel bir sahne olacak Şampiyonlar Ligi'ne. Galatasaray taraftarı Avrupa turnesini çok özlemiş durumda. O özlenen şarkıların ve tabloların geri geleceğine inanıyorum. Biz de o günü iple çekiyoruz. O atmosferi tekrardan yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Taraftarımızla, camiamızla bütünleşip arkadaşlığımızı en üst seviyeye çekerek hem Şampiyonlar Ligi'nde, hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!