Hain darbe girişimi ekonomiyi etkilemedi

Güncelleme Tarihi:

Hain darbe girişimi ekonomiyi etkilemedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 15:38

Başkentli iş dünyası temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Türkiye ekonomisinin sağlamlığının kanıtlandığını belirtti.

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türk halkının bir grup hainin gerçekleştirdiği darbe girişimini etkisiz hale getiren kahramanlığının tarihe geçtiğini söyledi. Darbe girişiminde başarılı olamayanların Türkiye’yi ekonomik bir kıskaca almaya çalıştıklarını ancak bu beklentilerinin kursaklarında kaldığını belirten Özdebir, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının da Türkiye’nin notunu acele bir kararla aşağı çektiklerini hatırlattı. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlara rağmen Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 2,9 büyüdüğüne dikkati çeken Özdebir, şöyle devam etti:

BÜYÜK ÇABA GÖSTERDİK

“Geçen sene ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunlar ve tezgahlar düşünüldüğünde bu oran, rakamsal değerinin ötesinde bir anlam ifade etmektedir. Uluslararası finans kuruluşları dahi ekonomik olarak Türkiye’nin bu süreçten hızlı bir şekilde çıkmasını takdir etmek zorunda kalmışlardır. 2016’nın son çeyreğindeki yüzde 3,5’lik büyüme de 3. çeyrekteki daralmadan sonra Türkiye’nin nasıl hızlı bir şekilde toparlanma sürecine girdiğinin en net göstergesidir.”
ASO olarak hainlerin devletin içinden temizlenmesinin yanı sıra iş dünyasından da temizlenmesi için büyük çaba gösterdiklerini anlatan Özdebir, bu konudaki çabalarını sürdüreceklerini kaydetti.

EK İSTİHDAM SAĞLADIK

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da Türk milletinin 15 Temmuz gecesi güçlü ve büyük Türkiye hedefine ve çocuklarının geleceğine sahip çıktığını söyledi. Çanakkale’yi 1915 yılında geçilmez yapan ruhun 15 Temmuz’da tekrar ortaya konulduğunu vurgulayan Baran, “Bu ruh, birlik ve beraberliğimizin çimentosudur. Milletimiz, FETÖ’nün hain darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesi, Çanakkale ruhunun ölmediğini, bilakis vatan söz konusu olduğunda bu milletin her ferdinin tıpkı Çanakkale’deki olduğu gibi tereddüt etmeden canını ortaya koyabileceğini tüm dünyaya gösterdi” değerlendirmesinde bulundu. Ankaralı iş adamları olarak yatırım ve üretimi artırıp ek istihdam sağlayarak sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Baran, Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinde ekonomik cephenin neferleri olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!