Haftanın müzikleri

Güncelleme Tarihi:

Haftanın müzikleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2015 15:26

Haberin Devamı

“YARIM SLAYER”A GÖRE İYİ
2013 yılında gitaristleri Jeff Hanneman’ın ölümü sonrası büyük yara alan, efsanevi davulcuları Dave Lombardo’yu kovmalarıyla da orijinal kadrosundan sadece iki kişiyi koruyabilen Amerikalı thrash metal grubu, “Repentless” adlı yeni albümünde 30 yıldır yaptığı gibi yine öfke kusmaya devam ediyor. Albümdeki tüm şarkıların yazarı konumundaki gitarist Kerry King’in vizyonunu ortaya koyuyor “Repentless”. Diğer orijinal üye olan vokalist / basçı Tom Araya’nın ise önüne konulan bas notalarını çalmak ve elindeki kâğıtta yazan sözleri okuyarak vokal yapmaktan başka katkısı yok. Albümde vasat şarkılar ağırlıkta ama bu saatten sonra Slayer’dan “klasik” albüm beklemek de hayalcilik. Beklentiyi düşük tutarsanız bu albümden zevk alırsınız.

Haberin Devamı

YILIN İYİ RAP ALBÜMLERİNDEN
2006 yılında Amerika’da kurulan hip hop ekibi A$AP mob’un beyni sayılan A$AP Yams’in başlayıp yarıladığı, fakat kendisinin ani ölümü sonrası Danger Mouse’un prodüksiyonunu tamamladığı bir albüm bu. A$AP Yams’ın ölümünden sonra yazıldığı belli olan ‘Holy Ghost’ ve ‘Back Home’ muhteşem, Mos Def’in ‘Back Home’a katkısı ise son yıllardaki en iyi hip hop iş birliklerinden biri sayılabilir. Albümün konukları arasında Rod Stewart, Kanye West ve M.I.A. da var. A$AP Rocky yılın en iyi rap albümlerinden birine imza atmış durumda.

HARMAN GİBİ HARMAN
2009 yılında Ohio’da (ABD) kurulan Twenty One Pilots; Tyler Joseph ve Josh Dun ikilisinden oluşuyor. Alternatif hip hop, elektropop ve indie pop tarzları altında değerlendirebileceğimiz grup, yeni albümünde yer yer pop rock’a, indie rock’a, reggae’ye ve funk sularına giriyor. Bu tarzları sevenlerin ve “harman” müziklerden hoşlanan kulakların kesinlikle kaçırmaması gereken bir albüm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!