Haftanın hareketi Planinic'den

Güncelleme Tarihi:

Haftanın hareketi Planinicden
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 13:36

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes'in sahasında İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımını 61-60 yendiği maçta kendi sahasından attığı 3 sayılık basketle takımına galibiyeti getiren Zoran Planinic'in son saniye sayısı, Avrupa Ligi tarafından "haftanın hareketi" seçildi.

Haberin Devamı

Karşılaşmada, İtalyan ekibinden Keith Langford'un bitime 3 saniye kala kullandığı iki serbest atıştan birini sayıya çevirince skor 58-60'a geldi. Langford'ın ikinci atışı kaçırmasının ardından ribaundu alan Planinic, Anadolu Efes yarı sahasındaki üç sayı çizgisinin üzerinden mucizevi bir atış gerçekleştirdi ve bu isabet ile takımının müsabakadan 61-60 galip ayrılmasını sağladı.

Haftanın MVP'si Krunoslav

THY Avrupa Ligi Top 16 turunda 4. haftanın en iyi oyuncusu (MVP) ise Lokomotiv Kuban'dan Simon Krunoslav oldu. Takımının Zalgiris Kaunas'ı 80-75 yendiği maçta 34 dakika sahada kalan Hırvat oyuncu, 21 sayı üretti. Skorer oyununun yanı sıra 8 asist, 6 ribaunt, 2 top çalma ve bir blok yaparak 35 puan topladı ve MVP seçildi. Krunoslav'ın ardından 4. haftanın en iyi performansını Alex Tyus ve Nenad Kristic sergiledi. Maccabi Electra'da forma giyen Alex Tyus, takımının Partizan NIS'i 88-67 yendiği karşılaşmada 16 sayı ve 9 ribaunt alarak 26 puan elde etti. CSKA Moskova'nın Real Madrid'i 85-71 yendiği mücadelede 18 sayı, 6 ribaunt ve 2 asistlik performans sergileyen Nenad Krstic ise 25 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Haftanın ribauntçusu Kerem Gönlüm

THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes'in İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımını 61-60 yendiği maçta 14 ribauntla oynayan Kerem Gönlüm, haftanın en çok ribaunt alan oyuncusu oldu. EA7 Emporio Armani mücadelesi öncesi 992 ribaundu bulunan tecrübeli oyuncu, 14 ribaunt ile bu kategorideki sayısını 1006'ya çıkardı ve Avrupa Ligi'nde bin ribaunt barajını geçen altıncı oyuncu unvanını elde etti. Kerem Gönlüm, 31 ribaunt daha aldığı takdirde beşinci sıradaki Nikola Vujcic'i yakalayacak. Top çalma kategorisinde ise lacivert beyazlı takımın ABD'li oyuncusu Jamon Gordon, maç başına 2 top çalma ortalaması ile bu kategoride liderliğini sürdürdü.

Anadolu Efes'in İtalyan rakibi karşısında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Scotty Hopson, 15,4 sayı ortalaması ile yedinci sırada yer alırken, ağrıları nedeni ile tedavi gören ve aynı maçta oynamayan Semih Erden de maç başına 1,1 blok ortalaması ile bu kategoride üçüncü sırada bulunuyor. Takım istatistiklerinde ise lacivert-beyazlı ekip, 14 haftanın ardından maç başına 7,6 top çalma ile beşinci, 3,1 blok ortalaması ile yine bu kategoride beşinci sırada yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!