Türkiye'nin en iyi köşe yazarları en güzel köşe yazıları ile Hürriyet'te! Usta yazarlar ve gündemi değerlendiren köşe yazılarını takip edin.

Haftalık

1. Terör bitecekse Oslo’ya gidilir, Rusya’ya da, Bursa’ya da, uzaya da… Geçen hafta Oslo görüşmelerine bu açık ve kafiyeli desteği kim verdi?
a. Recep Tayyip Erdoğan
b. Bülent Arınç
c. Bülent Ersoy
d. Kemal Kılıçdaroğlu

2. “O zaman pavyonlar da magazin muhabiri yetiştirsin.” Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay’ı bu çıkışı yapmaya iten neydi?
a. Ümit Özat’ın ben futbolcu olmayan kadınla futbol konuşmam diyerek katıldığı TV programını terk etmesi
b. İletişim fakültelerinde magazin gazeteciliği dersi verilmemesi
c. Ülke genelinde pavyon müşterisinin azalması üzerine pavyonlara iş yaratma ihtiyacı
d. Polis Akademisi’nin polis muhabiri yetiştireceği haberi

3. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, obeziteyle savaşta yeni projelerini anlattı. Nedir?
a. Restoran timleri, çok fazla yiyenlere dik dik bakarak yemeği boğazlarına dizecek
b. Restoranlarda her yemeğin adının yanında kalorisi de yazacak
c. İçki ve doğalgazda olduğu gibi gıda maddelerine de caydırmak için zam yapılacak
d. 42 bedenden büyük giysi üretimi durdurulacak, çıplak kalmak istemeyen vatandaş zayıflayacak

4. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan arasındaki ekonomik büyüme tartışması nasıl başladı?
a. Çağlayan, “Sürekli ayağınızı frene basarsanız, sadece fren balatalarını bitirirsiniz” benzetmesi yaptı.
b. Babacan, “Gaza gelmem sisli yolda gaza basmam” dedi.
c. Çağlayan “Aşıksan vur saza, ekonomistsen bas gaza” dedi.
d. Babacan “Otomatik vites en iyisi” tavsiyesinde bulundu.

5. Zorunlu eğitimde en fazla tercih edilen seçmeli dersler açıklandı. İlk sırada hangisi var?
a. Peygamberin hayatı
b. Kürtçe
c. Kuran-ı Kerim
d. Matematik

6. Angelina Jolie’nin sözcüsü hepatit C iddialarını yalanlarken, yıldızın aşırı zayıflamasını nasıl açıkladı?
a. Yeni filminde bir mumyayı canlandıracak, rolüne hazırlanıyor.
b. Metabolizması maşallah çok hızlı, ne yese yakıyor.
c. Çocuklarını ve tüm dünyadaki mültecileri düşünmekten yemek yemeyi unutuyor.
d. Brad Pitt kendisini bir deri bir kemik daha seksi buluyor.

7. Çorum’da Kadir A. 15 gün önce boşandığı eşini barışmaya ikna edemeyince sokak ortasında bıçaklayarak yaraladı. Kadir’in babası adliyede ne dedi?
a. Benim öyle oğlum yok
b. Her şeyi namus ve şerefi için yaptı, bitiremedi ama sağlık olsun.
c. Ben dedim ona silahla vur diye, dinlemedi.
d. Ben çiçek al git dedim, o bıçak al git anlamış.

8. Hong Kong’un en zenginlerinden Chao Sze-tsung, lezbiyen kızının Fransa’da yedi yıllık kız arkadaşıyla evlendiğini duyunca bu gidişe bir dur demeye karar verdi. Sze-tsung kızını lezbiyenlikten nasıl vazgeçirecek?
a. Kızını hasta olduğuna ikna edip hipnoz tedavisine götürecek
b. Onu baştan çıkaracak erkeğe 115 milyon lira ödül verecek
c. Bir ada satın aldı ve dişi sinek girmesi yasak
d. Servetinden mahrum bırakmakla tehdit etti

9. Futbolcu Berkant’a ne oldu?
a. Budist oldu
b. Yalan oldu
c. Türkücü oldu
d. Sakatlandı

10. Geçen hafta ete soğan doğrayan isim kimdi?
a. Brad Pitt’in Angelina Jolie biraz kilo alsın diye tuttuğu ünlü aşçı Jamie Oliver
b. İstanbul Kasaplar Derneği Başkanı
c. Bütün yaz hayat kendisine güzel olan Batuhan Piatti
d. Eski Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök
Cevaplar: 1.c, 2.d, 3.b, 4.a, 5. d, 6.c, 7.b, 8.b, 9.a, 10.d

X