Türkiye'nin en iyi köşe yazarları en güzel köşe yazıları ile Hürriyet'te! Usta yazarlar ve gündemi değerlendiren köşe yazılarını takip edin.

Haftalık

1. Türkiye’nin 8. Sakin Şehir’i geçen hafta belli oldu. Neresi?
a. Samsun Çarşamba
b. Ordu Perşembe
c. Isparta Gelendost
d. Eskişehir Günyüzü

2. Gaziantep’te yaşayan Hatice Kısa’nın kulağını, kavga ettiği kocası ısırıp kopardı. Hastaneye kaldırılan talihsiz kadının kulağı yerine dikilemedi. Neden?
a. Kopan parça bulunamadı
b. Kocası kopardığı parçayı kazara yuttu
c. Hastanede kulağı yerine dikilirken elektrikler kesildi
d. Kocası kopan parçayı çiğnedikten sonra tükürdü

3. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Karamürsel Ereğli sahilindeki plajı perdeleyen ve halkın ‘utanç duvarı’ adını taktığı tahta paravanlar fırtınada devrildikten sonra ne oldu?
a. Ereğli Doğaseverler Derneği üyeleri, “Doğa bize mesaj vermeye çalışıyor” deyip eylem yaptı, kendini devrilen paravanlara zincirledi
b. Belediye “Takdiri ilahi, uymak lazım” deyip paravanı söktü
c. Belediye yemedi içmedi, ertesi gün gece mesaisiyle paravanı yeniden dikti, bir daha devrilmesin diye kaynak da yaptı
d. “Zaten sezon da bitmişti, paravana gerek kalmadı” deyip parçaları kaldırdılar

4. Cem Özer, eski eşi Nurgül Yeşilçay’ın sokak ortasında tartıştığı sevgilisi Tolga Karaçelik için ne dedi?
a. Zibidi
b. Süje
c. Korkak
d. Hepsi

5. Ankara Opera Binası’nın orkestra çukurunda yapılan kazıda bulunan kafatası kime ait çıktı?
a. Geç Roma döneminden bir vatandaşa
b. Hamlet’in kafatasını karşısına alıp uzun uzun sohbet ettiği soytarı Yorick’e
c. Bundan 60 yıl önce karısının zoruyla gelip en ön sıradan Uçan Hollandalı’yı izlerken sıkıntıdan ölen bir adama
d. Operadaki Hayalet’e

6. Geçen hafta dünya çapında dereceye girdiğimiz bir konuda ikincilikten üçüncülüğe geriledik. Acaba hangi dalda?
a. En pahalı benzin
b. İlköğretimde en kalabalık sınıf
c. Kadın cinayetleri
d. Biber gazı kullanımı

7. Bu fotoğrafta ne oluyor?
a. Libyalı kadın, şişme timsah yardımıyla İtalya’ya kaçmaya çalışıyor
b. Vatandaş Bodrum’da yazın tadını çıkarıyor
c. Survivor yarışmasına katılmak isteyen hanımefendi, timsahla mücadele dalında idman yapıyor
d. Gemi kazasından kurtulan kazazede hayata tutunmaya çalışıyor

8. Beşiktaş Çarşı, bu hafta neye karşıydı?
a. Kuzey Güney’de Ali’nin ölüp diziden çıkmasına
b. Köşk’teki 30 Ağustos resepsiyonunun iptaline
c. Meltem Cumbul’un kendinden 12 yaş küçük kocasına
d. Sakarya Yanıkköy’de açılması planlanan taş ocağına

9. Afganistan’daki İngiliz askerleri, Las Vegas’ta katıldığı bir partide çıplak görüntülenen Prens Harry’e nasıl destek verdi?
a. Harry’nin fotoğraflarını basan şe Sun gazetesini Redheck’e hack’lettiler
 b. 21 pare top atışı yaptılar
c. Onlar da çırılçıplak soyunup selam durdular
d. Facebook’ta destek sayfası açtılar

10. Aşağıdakilerden hangisi, 66 aylık çocuklara uygulanacak eğitim müfredatında bulunan oyunlardan biri değildir?
a. Sudoku
b. Kızma Birader
c. Tangram
d. Mandala

Cevaplar: 1.b, 2.d, 3.c, 4.d, 5.a, 6.a, 7.b, 8.d, 9.c, 10.b

X