Türkiye'nin en iyi köşe yazarları en güzel köşe yazıları ile Hürriyet'te! Usta yazarlar ve gündemi değerlendiren köşe yazılarını takip edin.

Haftalık

1. Geçen hafta İstanbul Ataşehir’de yaşayan M.Ö.’nün, teyzesinin kızı K.N.’yi ‘swinger’ yapmaya çalıştığı iddia edildi. Cümlede adı geçen ‘swinger’ nedir?
a. Zombi gibi bir şey
b. İsveç vampirlerine verilen ad
c. Kendini yerli yersiz swing dansı yapmaktan alıkoyamayan kişi
d. Çiftlerin seks sırasında eş değiştirmesi

 

2. ABD’de yapılan bir çalışma, yalan söylemenin sağlığa zarar verdiğini ortaya koydu. Aşağıdakilerden hangisi araştırma sonuçlarına göre yalan söyleyen kişide baş gösteren rahatsızlıklardan birisidir?
a. Farenjit
b. Burunda uzama
c. Göz seğirmesi
d. Geğirme

3. Özbekistan ülkede sadece 200 üyesi olan bir gruba savaş açtı. Kimlere?
a. Pastafaryanlara
b. Gotiklere
c. Baroklara
d. Agnostiklere

4. Aşağıdakilerden hangisi geçen hafta intihar ederek yaşamına son veren yönetmen Tony Scott’ın filmlerinden biri değil?
a. Top Gun
b. True Romance
c. Spy Game
d. Gladyatör

5. Milli Eğitim Bakanlığı 60 aylık çocuğunuzun okula başlamaya hazır olup olmadığını nasıl test edeceğinizi açıkladı. Aşağıdakilerden hangisi bu kriterlerden biri değil?
a. Top sektirebilmek
b. Takla atabilmek
c. Yakar top oynayabilmek
d. Tek ayağının üzerinde 10 saniye durabilmek

6. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, kendisini eleştiren köşe yazarlarına ne yapacak?
a. Twitter’dan teessüf edecek
b. Yazdığı yazıyı ağzına tıkacak
c. Ağzına biber sürecek
d. Yazara bir şey yapmayacak kendi kulaklarını tıkayacak

7. Ukrayna, ‘Sünger Bob’ çizgi filmini yasaklamayı düşünüyor, neden?
a. Kalamar Squidward’un bezginliği tüm toplumu etkisi altına aldığı için
b. Çocukların yüzde 70’i bulaşık süngeri olmadan yatağa gitmediği için
c. Deniz yıldızı Patrick ile arasında eşcinsel ilişki olduğu için
d. Devlet başkanı ‘Madagaskar Penguenleri’ni daha çok sevdiği için

8. İstanbul-Bolu arası bayram tatilinde otomobille ne kadar sürer?
a. Her zamanki gibi yaklaşık 3 saat
b. Bilemedin 5 saat
c. Taş çatlasın 7 saat
d. Bu bayram gibi olursa 12 saat


9. İhsan Oktay Anar’ın dün piyasaya çıkan son romanının adı nedir?
a. Yedinci Gün
b. Suskunlar
c. Yedinci Mühür
d. Puslu Kıtalar Atlası


10. Gülben Ergen Twitter hesabında “12 yaşında can veren kızımız, 1 yaşındaki, 4 yaşındaki çocuklarımız Şeker Bayramı’nda öldürüldüler!” yazdı, hayranından tepki aldı. Neden?
a. Cümleyi hatalı kurduğu için
b. ‘Şehit oldu’ yerine ‘öldürüldü’ dediği için
c. ‘Ramazan Bayramı’yerine ‘Şeker Bayramı’ dediği için
d. Cümlenin sonunda rahmet okumadığı için

Cevaplar: 1.d, 2.a, 3.b, 4.d, 5.c, 6.b, 7.c, 8.d, 9.a, 10.c

X