Türkiye'nin en iyi köşe yazarları en güzel köşe yazıları ile Hürriyet'te! Usta yazarlar ve gündemi değerlendiren köşe yazılarını takip edin.

Haftalık

1. Işın Karaca, sahile inen ünlülerin kabusu selülitin nedenini buldu, duydunuz mu?
a. Genetik
b. şişmanlık
c. Hareketsizlik
d. Tele objektif

Haftalık

2. Bu fotoğrafta ne oluyor?
a. Hisseli Harikalar Kumpanyası perdesini açıyor
b. Yozgat’ta bir baba iki çocuğuyla kanepeyi atmış bisikletin sırtına eve götürüyor
c. şehre akrobasi grubu gelmiş, tanıtım gösterisi yapıyor
d. Denge ve statik üzerine bir deney yürütülüyor

3. Ukraynalı kadın hakları savunucusu örgüt Femen, dünyaya açılıyor. İlk şubeyi nerede açacaklar?
a. Modanın merkezi Paris’te
b. Hemen her gün kadın cinayeti işlenen ıstanbul’da
c. Kadınların sünnet edildiği Darfur’da
d. Kadınların seks kölesi olarak kullanıldığı Nepal’de

4. Köfte-patates nedir?
a. Çocukların bayıldığı bir ikili
b. Yazın birayla iyi giden bir mönü
c. Türkiye’de kadın cinayeti bahanesi
d. Hepsi

5. Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi açılışında Bülent Arınç’ı slogan atarak protesto eden Ezgi Daryürek’e para cezası kesildi. Neden?
a. Terör örgütü sempatizanı olmaktan
b. Hükümet sözcüsünün sinirini bozmaktan
c. Gürültüye neden olmaktan
d. Güvenliği gereksiz yere meşgul etmekten

6. Güç elması duruşu nedir?
a. Havva’nın Adem’e yasak elmayı yedirirkenki pozisyonu
b. Büyük Elma denen New York’ta yaşamak için gereken kişisel tavır
c. Yogada bir duruşun adı
d. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in iki elin parmak uçlarını birleştirerek kullandığı duruşun adı.

7. Cüppeli Ahmet geçen hafta cemaatine ne salık verdi?
a. iPhone’da uygulama indirmeyin, izleniyor olabilirsiniz
b. Siz Twitter’a girin, ben de çıkınca size katılırım
c. Yatak odanızın görüntülerini Facebook’ta yayınlayın
d. Ramazan’da beş yıldızlı iftar yapmayın

8. Banka kartı kullanıcılarına 19 ile başlayan şifreler artık kullandırılmıyor, neden?
a. ızin verince herkes tuttuğu takımın kuruluş tarihini şifre yapıyor
b. 13’ün değil 19’un uğursuz sayı olduğu ortaya çıktı da ondan
c. Yok öyle bir şey nereden çıkardınız?
d. 19’la başlayan tüm şifreler alınmış, mükerrer şifre istemiyorlar

9. Aşağıdakilerden hangisi CHP kurultayında PM seçiminde dağıtılan listelerden değildir?
a. Sarı
b. Beyaz
c. Mor
d. Mavi

10. Aşağıdakilerder hangisi bu hafta Redhack ve Anonymous tarafından sitesi hacklenen kurumlardan biri değildir?
a. Emniyet Genel Müdürlüğü
b. ÖSYM
c. MıT
d. ınsan Hakları Derneği

Cevaplar: 1.d, 2.b, 3.a, 4.d, 5.c, 6.d, 7.b, 8.a, 9.c, 10.d

X