Haftalık

Haberin Devamı

Işınla bizi Scotty
UZAY

Dünyanın sonunu getirecek eylemlerimiz nedeniyle endişelenmeye gerek kalmadı. Bilim insanları sonunda yaşama uygun bir gezegen buldu: Kırmızı cüce yıldız Gliese’nin yörüngesinde dönen Gliese 581d. Tabii oraya yerleşince önce bir adını değiştirmek lazım. Bu haliyle fazla soğuk ve teknik. Bir de küçük bir sorun var; gezegene ulaşmak için 3 bin insan ömrü yol gitmek gerekiyor. Işınla bizi Scotty!

Uzanayım şuracığa
TREND

20 yaşındaki Avustralyalı genç Acton Beale, geçen hafta balkondan düşüp öldü. Hayır, bizdeki gibi bir düğün ya da asker uğurlaması meselesi değildi. Evli sevgilisinin evinden kaçmaya da çalışmıyordu. Beale, sosyal paylaşım sitelerindeki yeni bir modanın kurbanı: Planking. Bulduğunuz yere yüzükoyun uzanıyor, fotoğrafınızı çektiriyorsunuz. Kendisi işi abartıp balkonun kenarına çıkmış ve dengesini kaybedip aşağı düşmüş. Avustralya polisi bu tip ölüm vakalarının artmasından korkuyor. İşin kötü tarafı bu arada yeni bir moda daha çıktı: Rooftopping. Bu kez amaç, gökdelen tepesinden fotoğraf çekmek.

Haberin Devamı

Bayıltan ‘Hayır’
EVLİLİK

Antalya’da Ramazan Emirli ile Hatice Ş. Görücü usulü tanışıp nişanlandı. Birkaç gün önce de, az sayıda davetlinin katıldığı nikah törenleri vardı. Nikah memuru geline dönüp, “Hiç kimsenin baskısı altında kalmadan özgür iradenizle ve kendi arzunuzla Ramazan Emirli ile evlenmek istiyor musunuz?” diye sordu. Prosedür gereği sorulan soruya, gelinin “Hayır” diyeceği kimin aklına gelirdi ki? Akrabalar fenalaşan damadı kendine getirdikten sonra çiftin arasını yapmak için çalışmaya koyuldu.

Naylon poşet yasaklandı
ÇEVRE

Bozcaada Belediyesi, ilçede naylon poşet kullanımı yasakladı. Başkan Mustafa Mutay, torbaların doğada çok uzun süre erimeyip sağlık açısından büyük tehdit oluşturduğunu söyledi. Yasak, Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran’da başlayacak. Esnafa bez torba ve kese kağıdı düşük fiyatlarla satılacak.

Sigara yasağını sulandırmayın
DUYARLI VATANDAŞ

Hararetli sigara karşıtlığıyla tanınan Prof. Dr. Orhan Kural, geçen hafta toplum sağlığı için önemli bir adım daha attı ve tiyatro oyununu savcılığa şikayet etti. ‘Cam’ isimli oyunda, oyuncu Deniz Çakır’ın üç farklı sahnede sigara içmesi, Kural’ın içindeki sorumlu vatandaşı harekete geçirdi ve savcılığın yolunu tuttu. Gerekçesi; sigara yasağının sulandırılması.

MİNİ TEST

Haberin Devamı

1. Gayri resmi rakamlara göre Türkiye’de en sık rastlanan kaza tipi hangisidir?
a. İnternet filtresi iletişim kazası
b. YGS kazası
c. AB yolu kazası
d. Hepsi

2. Aşağıdakilerden hangisi Türk tipi kadın ölüm nedenlerindendir?
a. Telefonda konuşmak
b. Boşanmak
c. Radyodan şarkı istemek
d. Hepsi

3. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de evlerin yüzde kaçı dumansız hava sahası?
a. Yüzde 100
b. Yüzde 2.3
c. Yüzde 61
d. Yüzde 10

4. Yukarıdaki sorunun doğru cevabındaki gerçeklik payı sizce kaçtır?
a. Yüzde 100
b. Yüzde 0
c. Yüzde 0.5
d. Yüzde 0.6

5. En etkili afrodizyak aşağıdakilerden hangisidir?
a. Mesir macunu
b. Deniz kestanesi
c. Çikolata
d. Aysel Gürel peruğu

Cevaplar: 1.d, 2.d, 3.c, 4.b, 5.d

Yazarın Tüm Yazıları