Hafriyat vurgunu

Halk Bankası Genel Müdürlüğü arkasındaki Söğütözü konutlarında bir aydır oturmaktayız.

Haberin Devamı

Sitemizin arka tarafı AOÇ’ın fidanlığıdır. Yaklaşık 20 gündür hergün onlarca kamyon bu fidanlık arazisine harfiyat taşımaktadır.
Abartısız en az bugüne kadar 700-800 kamyon harfiyat bu sahaya dökülmüştür.
Duyarlı Ankaralılar -kaldıysa- bu uygulamaya hiç itiraz etmeyecekler midir?
Bu işlerin arkasında Büyükşehir Belediyesi mi vardır?
Çünkü, Orman Genel Müdürlüğü’ne ait ormanlık alanlara toprak döküm yapılması için Büyükşehir Belediyelerine yetki devri yapıldığını biliyoruz.
Kim mi, Çevre ve Orman Bakanlığı...
İstanbul’da, Kemerburgaz’daki orman alanlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğine dair bir kanun çıkarıldığını gazetelerde okudum.
Orman idaresi, kendi bünyesindeki alanlarını niye Büyükşehir Belediyelerine devreder.
İstanbul’daki bu yerlerin devirden sonra Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Müdürlüğü’ne verildiği ve bu işin başınabir bakanın yeğeni getirildiği söylenmişti.
Buna saçmalık mı, rant mı, çevre duyarsızlığı mı demeliyiz?

Haberin Devamı

AVM servisleri niye kaldırılıyor

- BİZLER Eryaman’da oturuyoruz. Mahallemizde yapılış itibariyle bir tek bakkal yok. Alışverişlerimizi mahalle aralarında oluşturulmuş marketlerden yapıyoruz. Bu marketlere gidiş-geliş güzergahlarında ne dolmuş, ne de otubüs çalışıyor. Dolayısıyla alışverişlerimiz için marketlerin servislerinden yararlanıyorduk. Belediye anlamadan dinlemeden, koşulları incelemeden nasıl böyle bir karar alabilir? Bazı semtler için uygulanabilir. Ama Eryaman halkı için bu uygulama halka eziyet etmek, yaşamlarını zorlamaktan başka bir işe yaramaz.
Mustafa BİLGİÇ

- ALTI yıldır Eryaman Güzelkent Utku Sitesi sakiniyim. En yakın otobüs, dolmuş durağı (o da sadece Sıhhıyeye hattı) 20 dk., en yakın market 30 dk. uzaklıkta. Ben bu mesafeleri üç yaşındaki oğlumla katetmek zorundayım. Yaşlılar için de artık bir markete gitmek bile olanaksız. Belediye market servislerini kaldırırken, lütfen ring otobüsleri dışında dolmuş, otobüs hatlarını bu güzergaha da versin çünkü bize uzaklığı yürüme mesafesinde olan bir market yok. 
M. OZCAN


Hacizli arsanın daireleri

Haberin Devamı

MACUNKÖY metro istasyonunun bitişiğinde 124 daireli bir inşaat
başladı. Bu arsa üzerinde büyük bir meblağda haciz olduğu halde (Ankara 10  İcra Müdürlüğü 2010/8110) müteahit arsa üzerindeki hacizi müşterilerinden saklamak sureti ile dairelerin yarısını proje aşamasında satmıştır. Belki ileride hacizi  kaldırtırlar ancak şu anda 124 dairenin yarısını satmışlar ve haciz duruyor. Bu projeden daire alanların ve alacakların bu konuyu bilmesi gerektiğini düşünüyorum.
 B.M.


Oylarını alamazsan başkanlarını al

PATATES, soğan, kömür çuvalları ile yıllara inat başkan seçilen Gökçek’in yeni stratejisi belli oldu! Ankara’nın önemli ilçelerinden malup çıkan AKP, Bala ilçesi ile açtığı ara transfer sezonunu, Beypazarı ilçesi ile devam ettiriyor! Siyaset jargonumuza da yeni bir slogan girmiş oluyor:
‘Seçim rüşvetiyle oylarını alamazsan, başkanını alırsın.’
Ee malum demokrasilerde çare tükenmez, yaşasın serbest piyasa ekonomisi.
 Engin BALIM

Yazarın Tüm Yazıları